Újabb kötet érkezik a POKET automatákba

2018. július 22. - deszkavizio

Áprilisban indult a Sztalker Csoport közösségi-olvasóprojektje, a POKET, amely Vecsei H. Miklós ötlete alapján automatákból kínál prémium minőségű zsebkönyveket Budapest forgalmas közlekedési csomópontjain, immáron már a Keleti Pályaudvarnál is. Az első öt kötet óriási sikerét követően most végre kiderült hogy mi lesz a hatodik könyv: Virginia Woolf Orlando című regénye jövő héttől lesz elérhető, a nagyköveti feladatokat pedig Al Ghaoui Hesna, Prima Primissima-díjas újságíró, riporter látja majd el mellette.

poket_sajtotajekoztato_2018_6_1.jpg

Vecsei H. Miklós, a POKET ötletgazdája (fotó: Jasinka Ádám)

Hamarosan indul a 28. THEALTER Szegeden

2018. július 22. - deszkavizio

Idén 28. alkalommal kerül megrendezésre a Szegedi MASZK Egyesület szervezésében a THEALTER fesztivál, a nemzetközi alkotásokat is felvonultató programsorozat augusztus 3. és 11. között várja a színházkedvelőket és a színházi workshopok iránt érdeklődőket. A szervezők öt határon túli társulat 7 előadását hívták meg ebben az évben, melyek közül több most először lesz látható Magyarországon.

forte_vaterland_forte_foto_venerorsolya16.jpgElőadásfotó a "Vaterlandból" (Fotó: Kortárs PR)

A cikk folytatása...

"Nem egy csókon múlik a kémia" - interjú Döbrösi Laurával és Márfi Márkkal

2018. július 21. - deszkavizio

Dicső Dániel egy modern, a 3K - Kaszásdűlői Kulturális Központ előtti tér adottságaihoz illeszkedő "Rómeó és Júlia" előadást álmodott meg, ahol a főszereplők kamaszok, és az egymással gyűlölködő szüleik sem idősebbek 30-32 évnél. Ebben az értelmezésben Döbrösi Laura és Márfi Márk játssza a két címszereplőt, velük beszélgettünk a punk Júliáról az óbudai életrevaló Rómeóról és persze a cselekedeteiket irányító kémiáról és ösztönökről. 

interju_dobrosi_marfi_foto_varady_nikolett_1.jpgMárfi Márk és Döbrösi Laura (Fotó: Várady Nikolett)

A cikk folytatása...

6 magyar érdekesség a Rómeó és Júliáról

2018. július 20. - deszkavizio

A nyár közepén két különleges szabadtéri "Rómeó és Júlia" adaptációt is láthat a hazai színházra éhes közönség. Először július 21-én, Dicső Dániel rendezésében egyetlen egy alkalommal játsszák el Shakespeare klasszikusának újszerű értelmezését, majd a hónap végén a Szegedi Szabadtéri Játékokon Hegedűs D. Géza irányításával áll színpadra az idei eseménysorozat egyetlen prózai előadása. Ennek alkalmából összegyűjtöttünk hat érdekességet a "Rómeó és Júlia" magyar színházi útjáról.

romeo_es_julia_erdekessegek_3.jpg

A cikk folytatása...

Magyarországi bemutatóra készül Détár Enikővel a Spirit Színház

2018. július 20. - deszkavizio

Magyarországon először a Spirit Színházban lesz látható július 24-én este Charles Laurence komédiája, a "Rémes születésnap". A darab főszereplője Alice (Détár Enikő), aki egy híres amerikai szobrász özvegye és egykori legkedvesebb modellje is egyben. Születésnapja azonban csupa bosszúság: nem elég, hogy egyik legjobb barátja temetése miatt Londonba kellett utazni, de kísérője (Bardóczy Attila) folyamatosan kritizálja amiatt, hogy feláldozta életét férje művészetének.

remes_szuletesnap_spirit_premier.jpgTornyi Ildikó és Détár Enikő (fotó: Lantos Zsuzsanna)

Az élcelődés közepette beállít egy erőszakos, fiatal újságírónő (Tornyi Ildikó), aki Alice elhunyt férjének titkairól szeretne könyvet készíteni. A siker érdekében magával hoz egy jóképű, call boyt (Varju Kálmán), hogy a férfi rávegye a nőt, egyezzen bele. Alice azonban nem pont így képzeli a születésnapját. A "Rémes születésnap" rendezője Bányai Gábor, július 24. után pedig 25-én és 26-án is láthatja majd a közönség. Ezek után legközelebb ősszel játsszák az előadást.

Forrás: Spirit Színház

"Ugyanolyan félelmeim vannak az életben, mint azoknak az embereknek, akiket estéről estére megformálok a színpadon" - interjú Orosz Ákossal

Orosz Ákos 2015-ben szerződött a Vígszínház társulatához. Ő játssza a "Bűn és bűnhődés" főszereplőjét, láthatjuk a "Hamletben", "A félkegyelműben", és jövőre két újabb bemutatóban is. Az idei évadban nem csak színészként, hanem rendezőként is helyt állt, bemutatták a Mozsár Műhelyben a "Homokember" című előadását. A munkája pedig a kőszínházi idény végével sem ért véget: július elején volt a "Tóték" premierje a Spiritben, és június vége óta intenzíven készülnek a Szegedi Szabadtéri Játékok idei egyetlen nagyszínpados prózai előadására, a "Rómeó és Júliára", ahol vívni is fog. Orosz Ákossal beszélgettünk színházi feladatairól, az orosz darabokról, zenéről.

orosz_akos_interju_foto_varady_nikolett_1.jpgFotó: Várady Nikolett

A cikk folytatása...

Tompos Kátya és Adorjáni Bálint szívszorító szerelmi története

Varsói melódia - ajánló

2018. július 19. - deszkavizio

Ma este tartja legújabb bemutatóját az Orlai Produkciós Iroda, Leonyid Zorin „Varsói melódia” című darabját este Balatonföldváron, a Kultkikötő szabadtéri színpadán láthatják először a nézők. Szerkesztőségünk részt vett a múlt héten tartott sajtóbemutatón a Hatszín Teátrumban, ahol egyébként ősztől játsszák majd az előadást.

varsoi_melodia_ajanlo_1.jpgTompos Kátya és Adorjáni Bálint (Fotó: Pénzes Kristóf)

A cikk folytatása...

A tokaji Fesztiválkatlanon is bemutatkozik a nagyszabású Hamupipőke-történet, a Cinderella

2018. július 18. - deszkavizio

A közel 20 éve alakult ExperiDance Tánctársulat tavaly ősszel mutatta be legújabb szuperprodukcióját a RaM Colosseumban, az azóta is nagy sikerrel játszott "Cinderellát". A gyermekeknek szóló örökmese egyben egy nagyszerű családi program is, így nem csak a kicsiknek, hanem az őket kísérő felnőtteknek is maradandó élményt nyújthat. Az ismert Hamupipőke-történet ugyanis az ExperiDance saját felfogásában, tánc- és mesemusicalként kelt életre.

experidance_cindarella_tokaj_2018.jpgFotó: Broadway

A cikk folytatása...

Országos premier a Kultkikötőben

2018. július 18. - deszkavizio

Ezen a héten is izgalmas programokkal várja a Kultkikötő a Balaton partján nyaralókat és a régió lakóit, hiszen a számos koncert és gyermekprogram mellett egy országos premierrel is készülnek a szervezők, továbbá egy pesti sikerdarab is érkezik a fesztivál helyszíneire.

kultkikoto_2018_6.jpgTompos Kátya és Adorjáni Bálint (Fotó: Kultkikötő)

A cikk folytatása...

"Az egész darab az elszalasztott pillanatok és lekésett cselekedetek sorozata" - Interjú Dicső Dániellel

2018. július 17. - deszkavizio

Immáron hagyománnyá vált, hogy a 3K - Kaszásdűlői Kulturális Központ saját szabadtéri előadással zárja az évadot. Ebben az évben Shakespeare leghíresebb szerelmi tragédiáját, a "Rómeó és Júliát" viszik színre, melyben Döbrösi Laura és Márfi Márk játsszák a főszerepeket. Ahogy korábban is, most is Dicső Dániel rendezi a külön a térre készült egyedi előadást, vele beszélgettünk a darabról. 

dicso_daniel_interju_foto_varady_nikolett_2.jpgDicső Dániel (Fotó: Várady Nikolett)

A cikk folytatása...