Az volt a dolgom, hogy kitaláljam, honnan másszon elő belőlem ez a „powerful woman" - interjú Sodró Elizával

2018. május 31. 17:38 - Malik Andrea

A pontosan egy hét múlva kezdődő POSZT versenyprogramjának egyik legesélyesebbnek tartott jelöltje a Radnóti Színház februárban bemutatott III. Richárdja. A világhírű rendező, Andrei Serban értelmezésében különleges helyet kaptak a darab női szereplői, köztük Lady Anna is. A karaktert megformáló Sodró Elizával beszélgettünk. 

sodro_eliza_interju_1.jpgSodró Eliza (Fotó: Radnóti Színház)

A cikk folytatása...

Kováts Adél, Tompos Kátya, Csankó Zoltán és Vilmányi Benett is szerepel az Orlai Produkciós Iroda új előadásaiban

2018. május 31. 11:32 - Jasinka Ádám

A jövő évadban is több izgalmas produkció kerül be az Orlai Produkciós Iroda repertoárjába. Az ősz elején három premierjük is lesz a fővárosban, a jól megszokott játszóhelyeken. Ezek az előadások azonban már a nyár folyamán bemutatkoznak a közönségnek, így nemsokára láthatjuk például Ibsen drámájának folytatásában, a "Nóra II" főszerepében a Radnóti Színház igazgatóját, Kováts Adélt, és a szerelem himnuszának tartott "Varsói melódiában" Tompos Kátyát is.

orlai_produkcios_iroda_nyari_bemutatok_4.jpg

A cikk folytatása...

Józan László volt Barabás Éva vendége a Portréban

2018. május 30. 16:31 - Malik Andrea

Vasárnap este Józan László volt az RTL Klubon futó Portré című műsor vendége. A Vígszínház társulatának tagja fiatal kora ellenére több ikonikus szerepet tudhat a háta mögött, többek között ő Maugli „A dzsungel könyvé”-ben, Áts Feri „A Pál utcai fiúk”-ban, monodrámájával, a „Távoli dal”-lal pedig egyedül is képes megtölteni a Házi Színpad nézőterét.

jozan_laszlo_portre_6.pngJózan László (Fotó: RTL Klub)

A cikk folytatása...

A Gólem Színházba mutatják be a Werk Akadémia tanulóinak vizsgaelőadását

2018. május 30. 13:18 - Malik Andrea

„Az ágy közös, a párna… avagy hányszor kell még elmondanom?” címmel kerül bemutatásra június 16-án a Gólem Színházban a Werk Akadémia színházi menedzser szakos hallgatóinak vizsgaelőadása. A darab írója és rendezője Horváth János Antal, aki 8 jelenetben mutatja meg két fiatal párkapcsolatának természetrajzát.

parkapcsolati_verkep_1.jpgBaki Dániel, Horváth János Antal és Réti Adrienn (Fotó: Kortárs PR)

A cikk folytatása...

„Ha Illíriába jössz, nem veheted el Shakespeare munkáját!” - interaktív táncszínházi előadás készül a Vízkeresztből

2018. május 30. 9:03 - Jasinka Ádám

A Juhász Kata Társulat legújabb premierjére készül, mely Shakespeare "Vízkereszt, vagy amit akartok" című komédiájának különleges, interaktív táncszínházi adaptációja lesz. A június 12-én, a Bethlen Téri Színházban bemutatkozó előadás a darab vígjátéki jellege ellenére számos komoly és meglehetősen aktuális kérdést feszeget, mint az idegen társadalomba való beilleszkedés, az idegengyűlölet kialakulása vagy a munkaerőpiacon való érvényesülés férfi és női sémái.

keresztviz_bemutato_2.jpg

A cikk folytatása...

Megtartották az "István, a király" első olvasópróbáját az Operettszínházban

2018. május 29. 12:47 - Malik Andrea

Május 28-án tartották az Operettszínház első őszi nagyszínpadi premierjének olvasópróbáját, az „István, a király” majdnem napra pontosan 35 évvel a városligeti ősbemutató után, augusztusban Baján debütál majd, szeptember 10-től pedig beköltözik a Nagyvárad utcába.

istvan_a_kiraly_olvasoproba_17_foto_varady_nikolett.jpgAz "István, a király" olvasópróbája az Operettszínház Csillártermében (Fotó: Várady Nikolett)

A cikk folytatása...

Csukás István nagy sikerű meséje a Hatszín Teátrumban

2018. május 29. 10:30 - Malik Andrea

Június 3-án 11 órától lesz látható a Hatszín Teátrumban Csukás István nagy sikerű regényének színpadi változata, az „Utazás a szempillám mögött”. A történet főhőse, Lackó elalszik az üveggolyóját keresve, álmában pedig csodás kalandok esnek meg vele, melyek során igaz barátokra is talál, például Hangya személyében. A kisfiú találkozik útja során többek között szófacsaró Seregéllyel, izgő-mozgó-éneklő Nyulakkal, és Sánta Kutyával is. A gyermekeknek szóló előadás rendezője és dramaturgja Dolmány Attila, főbb szerepekben Rubóczki Márkó, Bacsa Ildikó és Tarján Péter láthatók.

utazas_a_szempillam_mogott_plakat2.jpg

"Jó, ha a plakátról egy-egy ismert arc pillant le az emberre" - interjú Csáfordi Lászlóval

2018. május 28. 13:18 - Jasinka Ádám

A színházi előadások a plakátokon keresztül már jócskán a bemutatójuk előtt elárulnak a jelmezekről, a díszletekről és az egész hangulatról valamit. A nézők döntését pedig, hogy jegyet vásárolnak-e egy-egy új produkcióra, a különféle reklámanyagok, előadásplakátok is befolyásolhatják. Egy ismerős színész arcának látványa, egy frappáns megoldás, vagy a rendező, szerző, főszereplő neve is lehet húzóerő. Csáfordi Lászlóval, az Orlai Produkciós Iroda grafikusával, a plakátok tervezőjével beszélgettünk a munkafolyamatról és arról is, milyen részletekre is kell odafigyelni.

csafordi_laszlo_interju_0.jpgFotó: Csáfordi László

A cikk folytatása...

Videóklip készült Náray Erika Ofra Haza estjéhez

2018. május 27. 13:19 - Malik Andrea

Június 2-án kerül bemutatásra az a koncertszínházi előadás, mely Ofra Haza, a világhírű izraeli énekesnő életébe és munkásságába enged egy kis bepillantást a résztvevőknek. A Zsidó Művészeti Napok keretén belül az Uránia Nemzeti Filmszínházban látható alkotásban Náray Erika és Klem Viktor szerepelnek, melyhez most készítettek egy zenei videót is.

Megtartották a 11. Ördögkatlan Fesztivál programismertető sajtótájékoztatóját

2018. május 26. 17:09 - Malik Andrea

Május 25-én került megrendezésre a 11. Ördögkatlan Fesztivál programismertető sajtótájékoztatója a Magvető Caféban, ahol Bérczes László és Kiss Mónika mellett több díszvendég és neves alkotó is mesélt az ebben az évben látható produkciókról.

ordogkatlan_sajtaj_1_foto_varady_nikolett.jpgBérczes László és Kiss Mónika (Fotó: Várady Nikolett)

A cikk folytatása...