Döbrösi Laurával a főszerepben készül előadás az Időfutár című rádiójátékból

2018. szeptember 18. 15:39 - deszkavizio

Hat évvel ezelőtt indult a Kossuth Rádió ifjúsági rádiójátéka, az Időfutár, mely hatalmas sikert ért el. Népszerűségét bizonyítja, hogy a közel 210, egyenként tíz perces adás történeteit hét regényben is megjelentették. Ebből a rádiós sorozatból készül most színházi előadás, Döbrösi Laurával a főszerepben.

idofutar_1.jpgDöbrösi Laura és Szűcs Sándor az olvasópróbán (fotó: Juhász Éva/Magyar Színház)

Az Időfutár története a 14 esztendős Hannáról és barátairól szól, akik ízig-vérig a 21. század gyerekei. Amikor osztályfőnökükkel múzeumlátogatáson vesznek részt, az unatkozó Hanna felfigyel Kempelen Farkas sakkautomatájára és játszani kezd vele. Miután mattot ad a gépnek, váratlanul a múltban találja magát, 1791-ben, Bécsben, Kempelen Farkas műhelyében. A múlt és a jövő találkozása pedig cseppet sem veszélytelen.

Az Időfutár bemutatója október 13-án lesz a Pesti Magyar Színházban. A zenés időutazás írói között megtaláljuk Gimesi Dórát, Jeli Viktóriát, Vészits Andreát és a Szép Ernő Életműdíjas Tasnádi Istvánt is. Az előadás rendezője Tasnádi Csaba.

idofutar_2.jpgAz olvasópróba (fotó: Juhász Éva/Magyar Színház)

Gimesi Dóra, Jeli Viktória, Tasnádi István és Vészits Andrea: Időfutár

Szereplők: Döbrösi Laura (Hanna), Pásztor Ádám (Szabika), Dobai Attila (Bulcsú), Kádas Petra eh. (Zsófi), Bede-Fazekas Anna (Bujdosóné/Mária Ludovika), Gémes Antos (Sándor bá'), Fillár István (Kempelen Farkas), Szatmári Attila (Gotthardi, a titkosrendőr), Blahó Gergely (Benedict), Tóth János Gergely eh. (Mozart), Pavletits Béla (Schikaneder), Wégner Judit (Josefa)
Stáb: Zöldy Z. Gergely (díszlettervező), Kovács Yvette Alida (jelmeztervező), Deres Péter (dramaturg), Monori András (zeneszerző), Hegymegi Máté (koreográfus), Magony Enikő (korrepetítor), Hakkel Borbála (díszlettervező-asszisztens), Tóth Lovász Mónika (súgó), Szép Zsolt (ügyelő), Hűbér Tünde (asszisztens), Tasnádi Csaba (rendező)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.