Különleges színházi előadással ünnepel a 650 éves Kecskemét

2018. szeptember 17. 12:33 - deszkavizio

Nagy Lajos király 1368. október 2-án kelt oklevelében említik először Kecskemétet, mint mezővárost, és bár a település helyén jóval korábban is éltek és dolgoztak emberek, a város ezt az időpontot tekinti Kecskemét "születésnapjának". 2018-ban számos rendezvénnyel, egész évben tartó programsorozattal készültek, melynek egyik csúcspontja a város teátrumának, a Katona József Színház új előadásának, A beszélő köntös díszbemutatója lesz.

a_beszelo_kontos.jpgOrth Péter, Bánovits Vivianne, Dunai Tamás, Kovács Gyopár (fotó: Kecskeméti Katona József Színház Facebook oldala)

Mikszáth Kálmán regénye 129 évvel ezelőtt jelent meg, a történetének fő helyszínét pedig Kecskemét jelenti. A Szente Vajk rendezésében, Szente, Galambos Attila és Juhász Levente adaptálásában színpadra kerülő produkció új nézőpontba helyezi a 16. századi Kecskemétet ebben a különleges regény-musicalben. A bég helyett varázsköntös érkezik a budai pasától, Lestyák András szabó pedig elkészíti a kaftán "tökéletes" mását, és úrrá lesz a káosz.

A beszélő köntös főbb szerepeit Orth Péter, Bánovits Vivianne/Kovács Gyopár, Dunai Tamás, Csombor Teréz, Aradi Imre és Sirkó László alakítják. Az előadásban közreműködik a Kecskemét City Balett, a Kaposvári Egyetem Rippl-Rónai Művészeti karának harmadéves hallgatói, valamint a színház meghívott zenekara. A díszbemutató október 2-án lesz, a hivatalos premierre pedig október 5-én este kerül sor.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.