A nyári szünet után újranyit a Három Holló irodalmi kávéház

2018. szeptember 12. 14:31 - deszkavizio

Ady Endre egyik egykori kedvenc kávéháza a költő születésnapjának 140. évfordulóján, 2017-ben nyitott meg újra, új helyen. A több mint ötszáz négyzetméteres kultúrtérben három szinten, kávéházzal, kiállító- és előadótérrel várják a nem csak italokra, hanem irodalomra is szomjas érdeklődőket. A századforduló kávéházainak hangulatát idéző Három Holló ötletgazdája Wilhelm Droste német irodalomtörténész volt, aki több kultikus helyet is működtetett a fővárosban, melyek közül a legismertebb az Andrássy úti Eckermann volt.

harom_hollo_nyitas_18_1.jpgFotó: Facebook

A nyári leállás után szeptember 12-én, szerdán nyit újra a Három Holló, méghozzá színes programsorozattal. Az Erzsébet híd pesti hídfőjénél, a Piarista-palotában található kávéházban a pinceszinten van a több, mint száznegyven férőhelyes színházterem, ahol különféle összművészeti produkciókat láthat a közönség. A nyitó előadás, melyet egymást követő három este is játszanak, Cserne Klára Nyelv és lélek című darabja, mely a terapeuta-beteg és a néző-előadó viszonyok kísérteties hasonlóságát kihasználva szól a pszichoanalízis korai történetének magyar vonatkozásáról.

harom_hollo_nyitas_18_2.jpgJelenet a Nyelv és lélekből (fotó: Facebook)

A színházi program mellett kiállításmegnyitóval, slam poetryvel és zenés felolvasóesttel készülnek az újranyitásra a Három Hollóban.

Szeptember 12-14., 20.00: Cserne Klára: Nyelv és lélek
Szeptember 15., 19.00: Válogatás Horváth Győző We Can't Go Out című sorozatából (kiállításmegnyitó)
Szeptember 16., 19.00: Földalatti SLAM: SLAM 911 segélyhívó
Szeptember 18.: 20.00: Közmunka színház: Csitt, Madarak! Csitt! (zenés felolvasóest)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.