A DART Társulat a Bethlen Téri Színházban játssza újra a NESAMA-t

2018. szeptember 11. 18:20 - deszkavizio

A DART Társulat a Zsidó Művészeti Napok keretében május 27-én mutatta be NESAMA című előadását, melyet most újra láthat a Bethlen Téri Színházba látogató közönség. Az előadás ereje a nézőkkel való interakcióban rejlik, akik a saját bőrükön érezhetik majd a táncosok lelkének minden egyes rezdülését.

unnamed_1.jpg

Az előadás koreográfusa, Varga Kinga arra a kérdésre, hogy milyen vágyakat és ösztönöket tartott a szeme előtt, amikor az előadás mozgásvilágát megálmodta, a következő választ adta: „Olyan témát szerettem volna választani, ami kultúrától, nemtől, életkortól függetlenül mindenkit megérint, és mindenki könnyedén tud vele azonosulni. Ezeket a darabon keresztül szerettem volna összekapcsolni, megmutatva, hogy mindenkiben van valami közös, még akkor is, ha mindenki más. Olyan mozgásvilágot kreáltam, amiben erős ösztönös táncok közepette a táncosok fizikálisan is kapcsolatba lépnek a nézőkkel.”

Az előadás zenéjét Rona Geffen szerezte, a jelmezeket Napsugár von Bittera tervezte és Hortobágyi Brigitta, Hannah Eden, Kiss Tamás és Feicht Zoltán játsszák. Október 19-én várnak mindenkit a Bethlen Téri Színházba.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.