A vád tanúja két díjat is nyert a Vidéki Színházak Fesztiválján

2018. szeptember 11. 12:53 - deszkavizio

Szeptember 9-én ért véget a hetedik alkalommal megrendezett Vidéki Színházak Fesztiválja, mely idén nem a szervező teátrum, a Thália falai között, hanem a Pesti Magyar Színház épületében kapott helyet előbbi felújítása miatt. A fesztivál idei felhozatalában szerepeltek klasszikus és újító előadások, vígjátékok és drámák is. A közönség pedig kíváncsi volt rájuk, ugyanis több, mint kilencven százalékos nézettséget ért el a rendezvény.

a_vad_tanuja_szina_kinga_vszf_dij_2018.jpgSzina Kinga A vád tanújában (fotó: Fehér Alexandra/Győri Nemzeti Színház)

A fesztivál záró eseménye a szeptember 11-én délelőtt megtartott díjátadó volt. A Vidéki Színházak Fesztiválja idei legjobb előadása a debreceni Csokonai Színház produkciója, a Három nővér lett. A legjobb színésznőnek járó elismerést Szina Kinga vehette át a Győri Nemzeti Színház előadásában, A vád tanújában nyújtott alakításáért. A színművésznő rövid időn belül két díjban is részesült az alakításáért, ugyanis a Városmajori Színházi Szemlén is őt találta legjobbnak a zsűri. A férfi alakítások közül a fődíjat a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházban bemutatott Caligula helytartójában nyújtott játékáért Balogh Tamás vehette át.

A Vidéki Színházak Fesztiválja zsűrijében Dobák Lívia dramaturg, Tóth Auguszta, a Nemzeti Színház színművésze, Lackfi János író, költő, Hábermann Jenő producer és Makk Zsuzsa, a Mezei néző blog szerzője foglalt helyet.

Díjazottak:

Legjobb előadás: Három nővér (Debreceni Csokonai Színház)
Legjobb női alakítás: Szina Kinga (A vád tanúja - Győri Nemzeti Színház)
Legjobb férfi alakítás: Balogh Tamás (Caligula helytartója - zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház)
Legjobb női karakteralakítás: Mézes Violetta (A vád tanúja - Győri Nemzeti Színház)
Legjobb férfi karakteralakítás: Szemenyei János (Csárdáskirálynő - kecskeméti Katona József Színház)
Kiváló színházi műhelymunka: Nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház (A név: Carmen)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.