Véget ért a 26. Sziget Fesztivál

2018. augusztus 16. 17:02 - deszkavizio

Véget ért a 26. Sziget Fesztivál, ahol a megszokott színvonalas koncertek mellett ebben az évben is sokszínű kulturális programmal várták a látogatókat. Az idei szlogen („Join the Love Revolution”) több produkcióval összecsengett, ezek közül emeltünk ki most néhányat.

sziget_cikk_2.jpgElőadásfotó a Roy Assaf Dance Company "Boys" című előadásából (Fotó: Mónus Márton)

A legtöbb színházi előadást a Fidelio Színház- és Táncsátor helyszínein láthatták az érdeklődők, a nemzetközi kínálatot felvonultató programok között több magyar alternatív performansz is helyet kapott. A Frenák Pál Társulat William Warthon azonos című regénye alapján készült alkotása, a "Birdie” a belső és a bennünket körülvevő falak átlépéséről szólt. Mészáros Máté koreográfus „United Space of Ambivalence” című darabja betekintést nyújtott egy alkotóműhely kreatív munkafolyamatába, különleges insider élményt biztosítva a nézők számára. A Tünet Együttes „Te szemét” és Cserepes Gyula „Shy-Men” című produkciója interaktív módon a nézőket is bevonva okozott maradandó élményt. A külföldi alkotások között nagy kedvencünk lett a Roy Assaf Dance Company „Girls” és „Boys” előadása, előbbiben öt táncosnő valósított meg különböző férfi fantáziákat, míg utóbbiban öt táncos a férfiak identitásának alapjait, motivációikat és ösztöneiket mutatta be különböző élethelyzeteken keresztül.

A Nagy utcaszínház idén az angol Wired Aerial Theatre „As the World Tipped” című drámáját hozta el Budapestre, amely az ökológiai krízishelyzetről szól. A produkcióban filmes trükkök, vizuális effektek, és légi akrobatikai elemek gondoskodtak a komoly mondanivalón túl a különleges látványvilágról. Idén is találkozhattak a szigetlakók sétáló performanszokkal, nekünk itt is volt kedvencünk természetesen, a Rajastan Heritage Brass Band tagjaival többször összefutottunk sétáink során. A jókedvű, fényképezkedésre mindig kapható indiai művészek tradicionális zeneművektől kezdve modern bollywoodi filmzenéken át angol slágerekig mindent játszottak. Mimo Huenchulaf pantomim és akrobatikus elemeket ötvöz előadásaiban, improvizációival szintén bárhol találkozhattunk felfedező útjaink során.

sziget_cikk_3.jpgTávozók a K-hídon az utolsó éjszakán (Fotó: Mónus Márton)

A mostanában divatos „összművészeti” jelzőt egyértelműen a Szigetre lehet a legkönnyebben használni, a számos koncert és előadás, a workshopok, az Art Zone programjai, a cirkuszi produkciók, de még a Vurstli is hozzájárult, hogy a kilátogatók mélyre merülhessenek abban a kulturális sokszínűségben, amit a szervezők ebben az évben is biztosítottak. Jön a 27., lehet is kezdeni a visszaszámlálást…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.