Performansz az emberélet elértéktelenedéséről a Szigeten

2018. augusztus 13. 16:56 - deszkavizio

A Tünet Együttes 2002-ben alakult független társulat, ahol színészek és táncosok alkotócsoportként működnek együtt, minden előadásuk épít a szereplők személyiségére és kreativitására. Nem köti őket semmilyen műfaji határ, egyenrangú elemként kezelik a szöveget, a mozgást, a zenét és a különleges technikai és vizuális megoldásokat. Performanszaikkal arra törekszenek, hogy felhívják a figyelmet különböző társadalmi problémákra, a „Te szemét!” című darabjuk például a fogyasztói társadalom nemkívánatos melléktermékét, a szemetet állítja fókuszba. Ezzel érkeztek idén a Szigetre is, a Fidelio Színház- és Táncsátor szabadtéri helyszínén mutatták be tegnap a különleges előadást.  

A rövid szkeccsek célpontjai most a gyanútlan fesztiválozók voltak, az újrahasznosított chipses zacskókból formált táskából kínált rágcsálnivalót mosolyogva fogadta a közönség, sőt a melltartóként funkcionáló kólás üvegekből is zavar nélkül kortyoltak az első sorokban ülő fiatalemberek. Az ötletes jeleneteken derülve amellett persze nem lehet szótlanul elmenni, hogy az emberiség által termelt hulladék kezelése a jelenünkre nyomasztóan ható, megoldatlan probléma. Sőt, ha továbbmegyünk, könnyen párhuzamot húzhatunk az emberélet elértéktelenedésével is. Reméljük, többekben felmerült ez a párhuzam a 35 perces performansz alatt.

Rendező-koreográfus (Szabó Réka 2008-as rendezése alapján): Szász Dániel

Rendező munkatársa: Czakó Máté

Táncosok, alkotók: Békési-Szombati Anett, Ivanov Gábor, Horváth Nóra, Szász Dániel, Gőz István

Jelmez: Kecskés Krisztina

Zene: Bartha Márk

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.