Folytatódik a közös álmodás, jön a 12. Ördögkatlan

2018. augusztus 10. 9:26 - deszkavizio

Véget ért a 11. Ördögkatlan, melyről a szervezők azt mondják, hogy ez most csak egy átlagos, hétköznapi fesztivál volt, ám aki valaha is ellátogatott Dél-Baranyába a programsorozat ideje alatt, és a helyszínek bármelyikén csak perceket töltött el az alkotókkal, az tudja, hogy pont ezt a két jelzőt egyik évben sem lehetett még használni a Bérczes László és Kiss Mónika álmodásából született rendezvényre.

katlan13.jpgJordán Adél a Budapest Bár koncertjén (Fotó: Ördögkatlan Fesztivál)

Idén sem. A 650 gyakran csak itt látható program között több, mint 100 színházi előadás, 150 családbarát esemény, kiállítások és számos koncert várta az érdeklődőket, és ami az Ördögkatlant kiemeli a többi fesztivál közül: jókedv, mosolygás, emberközeliség és a szervezők és fellépők munkáját átható szeretet és életöröm. Az időjárás ebben az évben is okozott nehézségeket (A Színmű negyedéves hallgatóinak „Calderon: Az élet álom” című előadásán például a hőgutától a viharos esőig mindenben volt részünk.), de ez senki kedvét és lelkesedését nem vette el, a szervezők pedig remekül áthidalták az összes felmerülő problémát, sőt mintha még az örök gondot okozó sorszámgép is sokkal jobban működött volna.

katlan6.jpgSzikszai Rémusz (Fotó: Ördögkatlan Fesztivál)

Az egyedi programok közül is kiemelkedett idén Presser Gábor és a Csík Zenekar közös koncertje - a Vígszínház zenei vezetője először volt a fesztivál vendége - vagy a Sztalker Csoport és az Ördögkatlan Produkció közös bemutatója, „Faulkner: Míg fekszem kiterítve” című darabja, melyben Töröcsők Mari hangja is felcsendült, de az is unikumnak számított, hogy a Budapest Bár vendégei között idén Jordán Adél vagy Udvaros Dorottya mellett a Várkonyi Csibészek is felléptek.

Azt is lehet már tudni, hogy a közös álmodás jövőre folytatódik, lesz 12., méghozzá 2019. július 30. és augusztus 3. között. Messze van még, de sokak naptárába már most fix nyári programként bekerül, hiszen rengetegen akarják átélni a Katlan életérzést újra, vagy éppen először.

katlan3.jpgLovasi András (Fotó: Ördögkatlan Fesztivál)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.