Vígopera bemutatójára készülnek a Gödöllői Királyi Kastélyban

2018. augusztus 01. 19:01 - deszkavizio

A barokk korszak sokszínűsége kerül fókuszba augusztus 10. és 12. között Gödöllőn, a Barokk Kastélynapok keretében megrendezett zenei fesztiválon. A Barokk Randevú célja, hogy a klasszikus és crossover jellegű produkciók bemutatásával közelebb hozza a közönséghez ennek a korszaknak a zenéjét.

az_urhatnam_szolgalo_godollo.jpgErdős Attila és Bojtos Luca

Augusztus 12-én mutatják be a Gödöllői Királyi Kastélyban Pergolesi "Az úrhatnám szolgáló" című művét, melyet a zenetörténet első vígoperájaként tartanak számon. A darabban megjelenő emberek, főnök és beosztott, úr és szolga, különböző társadalmi rétegekben, a hierarchia más-más szintjein élnek. A szerelem azonban átnyúlik minden határon, és azt a kérdést feszegeti a darab, hogy mi az oka annak, hogy ma is megvannak azok az osztálykülönbségek, amik ellehetetlenítik a kapcsolatokat.

"A három szereplő - Bojtos Luca, Erdős Attila és Mózes Zoltán - sokrétű, kreatív alkotó- és előadóművészek, operaénekesek, táncos-komikusok, performanszművészek, akik a történet eddig még nem tárgyalt részleteit is felszínre hozzák ebben az előadásban." - áll az ismertetőben. A rendező Phillipp György, közreműködik a Budafoki Dohnányi Zenekar, a premier pedig augusztus 12-én, 18:00-kor lesz Gödöllőn, a Barokk Színházban.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.