Két új társulati taggal és négy új bemutatóval várja a közönséget jövőre a Centrál Színház

2018. július 16. 16:47 - deszkavizio

Véget ért a kőszínházi évad és már javában tartanak a nyári fesztiválok. A fővárosi színházak jövő idénye pedig már majdnem teljesen összeállt, ezen a linken meg is találhatjátok a részleteket a különféle játszóhelyek új bemutatóiról. Ez a gyűjtemény bővül most a Centrál Színház premierjeivel.

central_evad18_6.jpgPataki Ágnes és Balsai Móni (fotó: Horváth Judit)

Ebben az évadban lehetett először online is szavazni a Centrál Színházban a legjobb színésznőre és színészre. A teátrum közlése alapján több ezer szavazat érkezett, az összesítés alapján pedig a 2017/18-as idény két közönségdíjasa Básti Juli és Alföldi Róbert lettek. Az évadzáró ülésen átadták a színház díjait is. A társulat tagjainak szavazatai alapján a Plomba-díjat idén Balsai Móni kapta, akit többek között a "Delilában" és a "Házassági leckék középhaladóknak" című előadásokban láthat a közönség. A Kulissza-díjat pedig a Centrál művészeti titkára, Pataki Ágnes vehette át Puskás Tamás igazgatótól.

central_evad18_7.jpgNagy-Kálózy Eszter (fotó: Eöri Szabó Zsolt) és Sztarenki Dóra (fotó: Facebook)

A Centrál Színház jövőre nem csak négy új bemutatóval, hanem két új társulati taggal is várja a nézőket. A teátrum legfiatalabb színművésze lesz Sztarenki Dóra, aki rögtön négy szerepben is bemutatkozik majd. Mellette Nagy-Kálózy Eszter érkezik még, aki a Nemzeti Színháztól szerződik a Révay utcában álló játszóhelyhez. A 2018/19-es idény négy premierjéből egyet a "Liza, a rókatündér" rendezője, Ujj-Mészáros Károly irányít, egyet pedig Szikszai Rémusz.

Jane Austen és Joannah Tinces - Büszkeség és balítélet két színészre
(kisszínpad)

A világirodalom egyik legszebb és máig legnépszerűbb szerelmes regénye a "Büszkeség és balítélet". A siker titka Jane Austen néha bonyolultan talányos, néha elrajzoltan nevetséges szereplőiben rejlik - akik, persze, mindvégig imádnivalóan emberiek. A Centrál Színház előadásában színre lép a bájos és eszes Lizzie, a zord és titokzatos Mr. Darcy, az álmatag Jane, a kenetteljes Mr Collins, az egymást gyötrő Bennet házaspár, a csacska Kitty és a még csacskább Lydia, és valamennyi rokonuk, barátuk, ismerősük - életre keltőjük pedig mindössze két virtuóz színész, Balsai Móni és Schmied Zoltán. Az előadás magyarországi ősbemutató.

Szereplők: Balsai Móni és Schmied Zoltán
Stáb: Fekete Anna (díszlettervező), Varga Vince (videótervező), Kárpáti Enikő (jelmeztervező), Baráthy György (dramaturg), Barkovics György (szcenikus), Kántor Nóra (súgó és rendezőasszisztens), Csoba Adrienn (ügyelő), Ujj-Mészáros Károly (rendező)
Bemutató: 2018. szeptember 28.

David-Lindsay Abbaire - Tökéletlenek
(kisszínpad)

A "Jó emberek" után egy újabb darabot mutat be a Centrál David-Lindsay Abbaire-től. A "Tökéletlenek" egy off-Broadway darab, melynek 1999-ben volt az ősbemutatója. A "Tökéletlenek" egy vígjáték főszereplője Claire, egy olyan nő, aki az amnézia egy olyan különös formájában szenved, ami miatt minden egyes nap újra kell tanulnia a múltját, és hogy kik is azok az emberek, akik őt körülveszik.

Szereplők: Botos Éva (Heidi), Nagy-Kálózy Eszter (Gertie), Pokorny Lia (Claire), Rada Bálint (Kenny), Rudolf Péter (Sánta férfi), Schimed Zoltán (Richard), Vári-Kovács Péter (Millet)
Stáb: Bagossy Levente (díszlettervező), Kiss Julcsi (jelmeztervező), Baráthy György (dramaturg), Barkovics Zoltán (szcenikus), Kántor Nóra (súgó és rendezőasszisztens), Csoba Adrienn (ügyelő), Szikszai Rémusz (rendező)
Bemutató: 2018. december 14.

Ödön von Horváth - Kasimir és Karoline
(kisszínpad)

Mindenki sikít a hullámvasúton, zeng a sördal, szól a sramli és a valcer – a müncheni Oktoberfesten. Mindenki szállni  mulatni, felejteni akar. Az 1929-es gazdasági világválság milliók egzisztenciáját sodorta veszélybe, ki tudja mit hoz a holnap. Kasimir éppen elvesztette a munkáját, Karoline pedig mintha túlságosan is sokféle nézelődne a vásárban. Ahogy az este éjszakába vált, a szerelmesek elveszítik egymást, a piti bűnözők, élveteg milliomosok és széplelkű torzszülöttek részeg forgatagában... Ödön von Horváth sírnivalóan gyönyörű népszínműve aktuálisabb, mint valaha.

Szereplők: Stohl András (Kazimir), Bata Éva (Karoline), Papp János (Rauch), Cserna Antal (Speer), Varju Kálmán (Schürzinger), Pálfi Kata (Erna), Borbás Gabi, Gats Éva, Kakasy Dóra, Sztarenki Dóra, Ódor Kristóf
Stáb: Kálmán Eszter (díszlettervező), Nagy Fruzsina (jelmeztervező), Barkovics Zoltán (szcenikus), Kántor Nóra (súgó), Csoba Adrienn (ügyelő), Hajós Eszter (rendezőasszisztens), Alföldi Róbert (rendező)
Bemutató
: 2019. január 5.

Nina Raine - Nemek és igenek
(nagyszínpad)

Edward és Kitty igazi álompár. Sikeres ügyvédek, első gyerekük is megszületett. Házas és házasulandó barátaik nevetésétől hangos a ház. A gyerekek, a munkájuk a téma. A fiúk aktuálisan egy nemi erőszak peren dolgoznak. Lassan elhal a nevetés a nappali tárgyalóteremmé alakul, a régi barátok, a házaspárok ellenségként rontanak egymásnak. Nina Raine húsbavágóan friss darabja szerte a világon indulatokat kavart. Kendőzetlen őszinteséggel, ugyanakkor mély empátiával mesél nőkről és férfiakról, szexről és hatalomról, nemekről és igenekről.

Szereplők: Kovács Patrícia, Bereczki Zoltán, Schmied Zoltán
Stáb: Bagossy Levente (díszlettervező), Pallós Nelli (jelmeztervező), Baráthy György (dramaturg és fordító), Barkovics Zoltán (szcenikus), Fodor Mariann (súgó), Kele Gábor és Vida Gábor (ügyelő), Hajós Eszter (rendezőasszisztens), Puskás Tamás (rendező)
Bemutató
: 2019. március 9.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.