Japán novellából, Shakespeare- és Csehov-műből készít előadásokat a Trojka Színházi Társulás

2018. július 13. 8:29 - deszkavizio

Háromévnyi munkafolyamat után 2017 őszén társulati formában, állandó tagokkal kezdte meg működését a Trojka Színházi Társulás. A Trojka előadásait változatos helyszíneken láthatja a közönség: játszanak ugyanis lakásszínházban és kávéházi környezetben is. Jövőre több új bemutatóval és még izgalmasabb játszóhelyekkel készülnek.

troka_evad_1.jpgFotó: Bokor Krisztián

A Soós Attila vezette társulás a meglévő és új tagokkal, vendégművészekkel készül a 2018/19-es idényre. Az első premierjük Akutagava Rjúnoszuke "A bozótmélyben" című novellájának színpadi adaptációja lesz. A japán középkorban játszódó történetben egy titokzatos gyilkosság után nyomoznak, amely több, egymásnak ellentmondó vallomásra épül. Az alapjául szolgáló novellát Cseh Dávid dramaturg fordította újra japán nyelvből, az előadáshoz a japán szerző három másik novelláját is felhasználta. A tervezett bemutató 2018 októberében lesz a Lumen Kávézó színháztermében Nagy Dóra, Natalie Dimanovski, Bárnai Péter, Mátrai Lukács Sándor és Soós Attila szereplésével. A látványtervező Lakatos Márk, a jelmezekért pedig Szlávik Júlia felel.

troka_evad_2.jpgFotó: Bokor Krisztián

A társulat második újdonsága 2019 tavaszán érkezik. Csehov "Cseresznyéskert" című keserédes komédiáját állítják színpadra Morcsányi Géza fordításában. Az adaptációt Balassa Eszter dramaturg készíti el, a bemutatóra pedig az Országos Színháztörténeti Intézet és Múzeum körtermében kerül sor. Az előadásból két variáns is készül, a produkció ugyanis évszaktól függően lakja be a játékteret és környezetét. A látványtervező Lakatos Márk, a jelmeztervező Szlávik Júlia. Az előadás szereplői: Gryllus Dorka, Eke Angéla, Nagy Dóra, Bárnai Péter, Mátrai Lukács Sándor és Soós Attila.

A Trojka évadának utolsó bemutatója Shakespeare "Machbeth"-je lesz. A vérdrámát Szabó Stein Imre magyar fordításában Cseh Dávid dramaturg adaptálja színpadra. A 2019 júniusában debütáló előadást a Fészek Művészklub körtermében láthatja majd a közönség. A szereplők: Gryllus Dorka, Eke Angéla, Nagy Dóra, Natalie Dimanovski, Bárnai Péter, Mátrai Lukács Sándor, Soós Attila.

Az új előadások mellett a régi produkciók is visszatérnek. A KuglerArt Szalon és Galériában játsszák tovább az "Anna Kareninát", a Lumen Kávézó színháztermében a "Dr. - A Te Álmod", és az "O. márkiné" is repertoáron marad, de Temesvárról Debrecenbe költözik, a MODEM harmadik emeleti játszóhelyére.

Forrás: szinhaz.org

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.