Ma kezdődik a 7. Országos Playback-színházi Találkozó

2018. július 06. 13:39 - deszkavizio

Július 6-8. között rendezik meg hetedik alkalommal a hazai playback-színházi társulatok országos találkozóját a budapesti Eötvös József Gimnáziumban. Az eseménysorozat legtöbb interaktív rendezvénye nyitott mindenki számára, aki szeretné megismerni ezt a színházi műfajt.

playback_szinhazi_talalkozo_2018_1.jpg

A playback-színház előadásai a közönség bevonásával zajlanak. Nincsenek előre megírt forgatókönyvek, az úgynevezett playback-színészek a nézőktől kapják a tartalmat, és a résztvevők közül bárki elmesélheti saját élményét, hangulatát, történetét vagy félelmét. Ezekből születik meg a visszajátszott jelenet, és a történetek egymás után kapcsolásából épül fel az improvizatív, mindig csak az adott pillanatban létező előadás, a nézőtéren ülők és a színpadon állók közös alkotásaként.

playback_szinhazi_talalkozo_2018_2.jpg

A playback-színház nevű egyedi módszertant már közel 20 társulat műveli Magyarországon. Idén júliusban hetedik alkalommal gyűlnek össze ezek a formációk, hogy tematikus workshopokon keresztül mutathassák meg egymásnak és a laikus érdeklődőknek a műfaj szépségeit. A workshopok mellett számos előadást is láthatnak a nézők, és megismerhetnek olyan hazai társulatokat mint a FineArt Playback Group, a Fabulatorium Playback Színház, a Pepita Playback Társulat, a Pécsi Playback Színház, az M1M Akciócsoport, a Pszínház Playback Színházi Társulat, vagy a Rögtönzések Színháza mint Üveggyöngyjáték. A magyar szereplők mellett külföldi fellépők is érkeznek.

Az esemény keretén belül a következő előadásokat lehet megtekinteni:
Július 6. 7:00-17:45 JFK: Lives they are a-changing... - Életvált(oz)ások
Július 6. 18:10-19:10 Fabulatórium: A hetedik te magad…
Július 6. 19:30-20:45 Pepita Társulat: Itt vagyunk
Július 6. 21:00-22:00 Fine Art Playback Group: Az első a Hetediken
Július 7. 17:00-18:00 Legyen Ami Van: Társas-játék
Július 7. 18:30-19:30 Pécsi Playback Társulat & Még1mesét Akciócsoport: Az együttműködésen innen és túl, metszet a magyar playbackélet mindennapjaiból
Július 7. 20:00-21:00 Rögtönzések Színháza mint Üveggyöngyjáték & 672 CSOPORT közös előadása
Július 7. 21:15-22:45 Pszínház: Megtartunk, megújulunk és lépünk

További információt az esemény Facebook oldalán találhattok.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.