"Színpadhasogató" partival búcsúztatta az évadot a Radnóti Színház

2018. június 23. 12:47 - Malik Andrea

Megtartotta társulati záróülését a Radnóti Színház, amely ismét sikeres évadot tudhat maga mögött. A társulat 217 előadást játszott, ezek között 8 premier volt, összesen 50.392 néző váltott jegyet a szakmai rendezvényekkel is bővített programokra. A következő évadot októberben Valló Péter bemutatójával nyitják majd, de rendez majd a színházban Sebestyén Aba, Hajdú Szabolcs, Zsótér Sándor és várhatóan Alföldi Róbert is.

radnoti_evadzaro_2018_3.jpgKováts Adél a "színpadhasogató" partin (Fotó: Brozsek Niki)

Sor került a Radnóti díjainak átadására is, a társulat tagjainak szavazatai alapján a legjobb színésznő Lovas Rozi lett, a legjobb színész Porogi Ádám, a legjobb epizódszereplő elismerését pedig Rusznák András vehette át. A közönség kedvence idén Pál András lett. Kováts Adél igazgatónő üdvözölte a társulat új tagját, Vilmányi Benettet, aki diplomája kézhezvétele után a Radnótihoz szerződött.

Az igazgatónővel készített korábbi interjúnkban elhangzott, hogy a következő évad alatt zajló építési munkálatok miatt több előadás is új helyszínre költözik. A társulat egy rendhagyó „színpadhasogató” parti keretében köszönt el a fontos emlékeket őrző deszkáktól, amelyekből műalkotások készülnek, amiket a Színházak Éjszakáján rendezett kiállításon nézhetnek majd meg az érdeklődők a Keres Emil próbateremben. A 2018/19-es évadban a nézők a Pesti Magyar Színházban láthatják majd a „III. Richárd” és az „Ádám almái” című darabokat, a „Futótűz” és „A párnaember” az Ódry Színpadon kap helyet, az „Iván, a rettenet” egy évet pihen, de nem kerül le a repertoárról. A többi eddig játszott előadás továbbra is a Nagymező utcában lesz majd látható.

radnoti_evadzaro_2018_1.jpgLovas Rozi a "színpadhasogató" partin (Fotó: Brozsek Niki)

Három bemutatóról már részletes információkat is lehet tudni. Október 20-án kerül bemutatásra Alekszandr Nyikolajevics Osztrovszkij „A művésznő és rajongói” című komédiája, melyet a Radnóti főrendezője, Valló Péter visz színre. A színház világában játszódó mű a fiatalok vágyai és a boldoguláshoz szükséges kompromisszumok ellentétét járja körül, a szöveg friss fordítását Morcsányi Géza készítette. Főbb szerepekben Bálint András, Börcsök Enikő, Pál András, Lovas Rozi és Porogi Ádám lesznek láthatók.

December 22-én lesz Székely Csaba „10” című drámájának ősbemutatója Sebestyén Aba rendezésében, aki az erdélyi író állandó alkotótársa. A Tízparancsolat ihlette mű hol szórakoztatóan, hol megrendítően beszél bűnről és vezeklésről, vágyról és kísértésről. A darabban többek között játszik Kováts Adél, László Zsolt, Lovas Rozi, Martinovics Dorina és Tóth Ildikó. A Teslában bemutatásra kerülő „Gloria” című szatíra Branden Jacobs-Jenkins amerikai kortárs drámaíró alkotása, a 20-30 éves fiatalok munkaerőpiacon való boldogulásának és egymástól való elszigetelődésének kérdéseit veszi górcső alá. A premier március 3-án lesz, a rendező Hajdu Szabolcs, a darab fordítását Totth Benedek készíti. Az előadást játssza Lovas Rozi, Martinovics Dorina, Porogi Ádám, Sodró Eliza, Rusznák András és Vilmányi Benett.

radnoti_evadzaro_2018_2.jpgKováts Adél és Pál András a "színpadhasogató" partin (Fotó: Brozsek Niki)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.