Átadták a József Attila Színház társulati díjait

2018. június 22. 10:32 - Jasinka Ádám

Megtartotta évadzáró társulati ülését a József Attila Színház. Az angyalföldi teátrum a 2017/18-as idényét egy erdélyi turnéval zárta; a "Feketeszárnyú cseresznye" című előadásukkal léptek fel a határon túl több alkalommal is. Az évadzárón a színház igazgatója, Nemcsák Károly ismertette, hogy az évadban 367 saját előadásuk volt, melyet 107 ezer néző látott, emellett 36 alkalommal vettek részt tájelőadáson.

jozsef_attila_szinhaz_evadzaro_2018_dijak_1.jpgA díjazottak (fotó: Kállai-Tóth Anett)

A következő évad nyitását megelőzően a József Attila Színház is részt vesz szeptember 1-jén a Pozsonyi Pikniken, ahol ízelítőt kaphatnak az érdeklődők a repertoárból. Szeptember 15-én Utcabál várja a közönséget, egész napos, ingyenes programsorozat keretében ismerhetik meg a kilátogatók a színházat, a művészeket. Szeptember 22-én, a Színházak Éjszakáján a II. Diák Slam Poetry versenynek ad teret a teátrum.

Az előző évekhez hasonlóan idén is több díjat adtak át a társulat tagjainak, a színház dolgozóinak. A Fratelli Goldoni utazási iroda jóvoltából Fila Balázs színművész kapott egyhetes olaszországi utazást, a Horváth Ügyvédi Iroda pedig egyhetes adriai utat ajánlott fel Pikali Gerda színművésznőnek.

Az idei közönségszavazás eredményeként a legjobb színész díját ez alkalommal is Zöld Csaba, a legjobb színésznőnek járó elismerést pedig Létay Dóra vehette át. Az évad legjobb nagyszínpadi előadása a nézők szavazatai alapján a "Légy jó mindhalálig" című musical lett Hargitai Iván rendezésében, a legjobb stúdióelőadás díját a Verebes István rendezte "Vágyrajárók" című produkció lett.

A Sztankay István emlékére alapított díjat özvegye, Sztankay Bedők Beáta adta át Kovalik Ágnes színművésznőnek. A Kaló Flórián-díjat a színészről elnevezett kuratórium nevében az alapítók, Maros Artur és Maros Ágnes adták át Molnár Zsuzsanna színművésznőnek. A Fodor Imre-díjat minden évben a színház olyan kollégái kaphatják, akik a háttérben végzik nélkülözhetetlen munkájukat. Így a Fodor Imre-gyűrűt Kári Éva, az öltöztetőtár vezetője és Fazekas Zsuzsanna művészeti főtitkár kapta.

Józsa Imre emlékére, Nemcsák Károly kezdeményezésére a tavalyi évben díjat alapított a színház, amelynek átadására, illetve a későbbi díjak odaítélésre az igazgató a színművész két özvegyét, Kocsis Juditot és Létay Dórát kérte fel. A második Józsa Imre-díjat - elsősorban a színpadon végzett alázatos munkájáért - Blazsovszky Ákos színművész kapta.

A színházról elnevezett József Attila-díjjal járó gyűrűt Fehér Anna színművésznő vehette át. A 2017/2018-as évadot záró társulati ülés Botár Endre színművész köszöntésével ért véget 75. születésnapja alkalmából.

Forrás: József Attila Színház

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.