70 színművész közreműködésével készült a "Hallgatni Aranyt" című hangoskönyv

2018. június 13. 10:53 - Malik Andrea

Elkészült az Arany János 131 versét és 70 levelét tartalmazó hangoskönyv, melyet 70 színész közreműködésével rögzítettek, a gyűjtemény bárki számára elérhető a www.hallgatniaranyt.hu oldalról. Kucsera Tamás Gergely, a Magyar Művészeti Akadémia főtitkára úgy véli, hogy oktatási segédanyagként is használható lesz majd az online felület, hiszen a hanganyagok mellett irodalomtudományi elemzések és a színészekkel készült beszélgetések videói is helyet kaptak.

A projekt ötletgazdája Rátóti Zoltán volt, az MMA Színházművészeti Tagozatának vezetője, melynek népszerűsítésére 15 iskolában rendhagyó irodalomórákat is szerveztek, a roadshow háziasszonya Náray Erika volt. A szavaló és felolvasó színészek között olyan kiválóságok találhatóak, mint Bodrogi Gyula, Haumann Péter, Molnár Piroska, Schell Judit, Szacsvay László, Béres Ilona és Máté Gábor.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.