A magyarock előtt nyitja meg ősszel kapuit a Madách Színház - Ismertették a Rockfesztivál programját

2018. június 12. 13:34 - Jasinka Ádám

Tavaly nyáron mutatta be a Madách Színház a "Szerelmes Shakespeare" című romantikus komédiát, mely az azonos című, több Oscar-díjat is nyert film alapján készült. Az előadáshoz egyfajta kísérőrendezvényként a színház megalkotta a "Shakespeare-fesztivált", mely a legismertebb angol drámaíróhoz kapcsolódó tematikus programokkal, produkciókkal várta az érdeklődőket.

rockfesztival_sajtotajekoztato_foto_varady_nikolett_10.jpgFotó: Várady Nikolett

A nagy sikerre való tekintettel a színház legújabb bemutatója, a "Rocksuli" is hasonló kísérőrendezvényt kap. Szeptember 24. és október 17. között a magyar rockzene legnagyobbjai előtt nyitja meg kapuit a Madách Színház, és különleges koncertekben, beszélgetésekben nem lesz hiány.

"A rock a 20. század meghatározó zenei irányzata messze túlmutat önmagán, létrejöttekor valóságos kulturális forradalmat idézett elő. Óriási hatással volt az irodalomra, képzőművészetre, de kimondható, hogy a művészet valamennyi megjelenési formájára, és társadalmi hatása is felmérhetetlen. A rock hatása napjainkban sem csökken. A zenei stílus igen sok változáson ment át, számtalan érvényes mutációja létezik, de személyes véleményem, hogy ennél jobb és hatásosabb zenét még nem talált fel az emberiség" - nyilatkozta Szirtes Tamás, a színház igazgatója, a Rocksuli rendezője.

A Rockfesztivál sajtótájékoztatójának pillanatképei (fotók: Várady Nikolett)

A Rockfesztiválon a zene és a színház kéz a kézben jár majd. A nagyszínpados produkciók közül szeptember 28-án áll színpadra Müller Péter Sziámi és zenekara Pintér Béla Társulatával közösen. A meghívott színészvendégek névsora még nem teljes, de biztosan ott lesz Stefanovics Angéla és Thuróczy Szabolcs. Október 1-jén láthatja a közönség az "Idáig tudom a történetet" című popszappanopera első részét, mely a "Semmi konferencia" előtörténete. Az előadás három szereplőjének (Parti Nóra, Hevér Gábor és Szatory Dávid) monológjaiból épül fel egy átlagosan bonyolult szerelmi háromszög, az elhangzó szövegeket pedig a felcsendülő Kiscsillag-dalok értelmezik majd. Az október 11-i "Somló Cirqszban" pedig fellép Udvaros Dorottya és Geszti Péter is.

Programok

A Rockfesztivál nyitó- és záróeseménye két klubkoncert lesz. Az első "Rock-járványt" Lovas Gabriella zenei vezető, karmester rendezi, a színpadon pedig Détár Enikőt, Tóth Andit, Ekanem Bálintot és Serbán Attilát láthatjuk majd. A záró "Rock-járványon" - melyet Hencz György színész rendez - fellép Gallusz Nikolett, Koós Réka, Tóth Attila és Vikidál Gyula. Mindkét produkcióban szerepelnek majd a Jazz And More kórus tagjai és a Madách Színház zenészei. Október 5-én pedig a teátrum egyik énekes-színésze, Borbély Richárd lép színpadra saját formációjával, a Richie and the Mops-szal.

Nagyszínpad

2018. szeptember 27. - AWS & USEME
2018. szeptember 28. - Müller Péter Sziámi AndFriends és a Pintér Béla Társulat közös estje
2018. október 1. - Lovasi András és a Kiscsillag: Idáig tudom a történetet (Popszappanopera 1. rész)
2018. október 10. - Anna & The Barbies
2018. október 11. - Somló Cirqsz

Madách Stúdió (klubkoncertek)

2018. szeptember 24. - Rock-járvány (nyitórendezvény)
2018. szeptember 25. - Hangácsi Márton
2018. szeptember 26. - Run Over Dogs Akusztik
2018. október 4. - Sonya
2018. október 5. - Richie and the Mops
2018. október 13. - MÖRK
2018. október 17. - Rock-járvány (zárórendezvény)

A Stúdióban nem csak koncerteket, hanem beszélgetéseket is hallhatunk. Pócsi István, Jávorszky Béla Szilárd és Csatári Bence felváltva moderálják ezeket az eseményeket.

Madách Stúdió (beszélgetések)

2018. október 2. - Ezek mind mi vagyunk - Beszélgetés a Tankcsapdával
2018. október 3. - Ez mind én vagyok - Beszélgetés Müller Péter Sziámival
2018. október 8. - Ez mind én vagyok - Beszélgetés Nagy Feróval
2018. október 9. - Ez mind én vagyok - Beszélgetés Pásztor Annával
2018. október 15. - Ez mind én vagyok - Beszélgetés Kóbor Jánossal
2018. október 16. - Ez mind én vagyok - Beszélgetés Bródy Jánossal

Tolnay Szalon

Rocktörténeti előadás Jávorszky Béla Szilárddal a Tolnay Szalonban
Időpontok: 2018. szeptember 29., 30., október 7., 14.

Forrás: Madách Színház

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.