Makranczi Zalán és Oszvald Marika is "karinthys" lett - Megkezdődtek a Bunbury próbái

2018. június 08. 13:19 - Jasinka Ádám

Június 4-én, hétfőn megtartották a „Margarida asszony” után a Karinthy Színház másik őszi bemutatójának olvasópróbáját is. Az Oscar Wilde azonos című művéből készülő előadás, a "Bunbury - avagy Szilárdnak kell lenni" rendezője a színház igazgatója, Karinthy Márton.

bunbury_olvasoproba_karinthy_4.jpgMegkezdődött a próba (fotó: Karinthy Színház)

Karinthy Márton a próbát azzal nyitotta meg, hogy külön köszöntötte azokat a színészeket, akik ezidáig még nem léptek a színház színpadára, és a "Bunburyvel" az ország legnagyobb társulatához csatlakoztak. A Karinthy Színházban ugyanis 92 színész játszik a különféle előadásokban. A rendező ezután szétosztotta a szövegpéldányokat, a kiegészítő lapokat, röviden felvázolta a történetet, az elképzeléseit (miközben körbeadta a díszlet látványterveit) és azt, hogy mit vár majd a színészektől.

bunbury_olvasoproba_karinthy_2.jpgKarinthy Márton és az egyik díszletterv (fotó: Karinthy Színház)

A "Bunbury" egy pózdarab, önáltatásból áll, de ezeknek le kell hullania a végén. A szereplők ugyanis belefutnak saját csapdáikba, amelyeket egész életükben igyekeztek elkerülni. A díszlet és a jelmez nem lesz korabeli, "színt kap a játéktér" és a XX. századba helyezik a látványvilágot. Emellett pedig lesznek kikacsintások a jelenünkre is, a rendező azonban hangsúlyozta, hogy mobiltelefon nem lesz az előadásban.

bunbury_olvasoproba_karinthy_3.jpgAz olvasópróba (fotó: Karinthy Színház)

A "Bunbury" a színlapon úgy szerepel, mint háromfelvonásos előadás, ám csak egy szünettel játsszák majd. Ennek az oka, hogy az egyik váltás a nyílt színen, a nézők előtt történik. A rendező még elárulta azt is, hogy egyelőre képlékeny, pontosan melyik jelenet melyik mondata után is lesz a szünet, ez csak később lesz végleges. Mivel a "Bunbury" kissé a társalgási darabok paródiája is, ezért Karinthy Márton azt kérte a színészektől, hogy bújjanak ki a bőrükből, de vegye mindenki halálosan komolyan magát, és ezzel együtt kérdőjelezzen is meg mindent.

bunbury_olvasoproba_karinthy_1.jpgA főszereplő, Makranczi Zalán, először játszik a színházban (fotó: Karinthy Színház)

A "Bunbury" szereposztása: Makranczi Zalán (John Warthing), Telekes Péter (Algernon Moncrieff), Oszvald Marika (Lady Bracknell), Tornyi Ildikó (Gwendolen Fairfax), Braghini Rozina (Cecily Cardex), Murányi Tünde (Miss Prism), Kerekes József (dr. Chausuble), Szirtes Balázs (Oscar)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.