Négy bemutatóval várja a nézőket a jövő évadban a Játékszín

2018. június 07. 13:37 - Jasinka Ádám

Hamarosan elérkezik az idei színházi évad vége, és egyre több teátrum ismerteti, milyen bemutatókkal, különleges kínálattál várják a nyári szünetet követően a nézőket. A Thália, a Vígszínház, az Operettszínház, a Nemzeti Színház, az Újszínház, a József Attila Színház, a Spirit SzínházKarinthy Színház és a Magyar Színház után a Játékszín következő évadának premierjeit is leleplezzük.

jatekszin_evad_2018_1.jpgA díjazottak és középen az igazgató, Bank Tamás (fotó: Juhász G. Tamás)

Június 6-án tartotta a 2017/18-as évadának társulati záróülését az idén ötéves Játékszín. A színház igazgatója, Bank Tamás először adta át az évad legkedveltebb színészének járó díjakat. Az elismerést a közönség szavazatai alapján Janza Kata és Csonka András nyerte. A 2012-ben alapított Kránitz Lajos-díjat, mellyel a színészek kiemelkedő munkáját jutalmazzák, idén Lévay Viktória kapta. A Kishonti Ildikó emlékére alapított díjat minden évad végén a Játékszín egy-egy olyan backstage-munkatársa kapja, aki jelentősen hozzájárul a produkciók megvalósításához. Az idei díjazott, Skrabán Judit a Játékszín sok előadásának kulcsfigurája, olyan színházi ember, aki rendezőasszisztensként és ügyelőként is a minőséget képviseli.

jatekszin_evad_2018_2.jpgJobb oldalt az új évad rendezői (fotó: Juhász G. Tamás)

A Játékszín ebben az évadban 368 előadást adott és közel 104 ezer néző látogatott el a teátrumba. A Teréz körúti játszóhely 96,5%-os kihasználtsággal működött, külső helyszínen pedig összesen 77 alkalommal játszottak mintegy 36 ezer néző előtt. A Játékszín igazgatója köszönetet mondott a színház minden munkatársának és kiemelte: „A művészek odaadó és minőségi munkája erős társulattá teszi a Játékszín csapatát, a színházat pedig a szórakoztató műfaj olyan bázisává, amelyet egyre erősebb figyelem övez. Ennek pedig legfőbb mércéje a folyamatos teltház."

A társulati záróülésen bejelentették a 2018/19-es évad bemutatóit is. Rendezni fog a színházban Tallós Rita, Horgas Ádám, Bagó Bertalan és Szente Vajk is, aki egy saját darabot visz színre. Új szerepben mutatkozik be többel között Hirtling István, Nagy-Kálózy Eszter, Szerednyey Béla és Nagy Sándor is.

Robert C. Kelly - Menopauza

Rendező: Tallós Rita
Bemutató: 2018. október 12.

Lars von Trier - Táncos a sötétben

Rendező: Horgas Ádám
Bemutató: 2019. február

Noël Coward - Könnyed erkölcsök

Rendező: Bagó Bertalan
Bemutató: 2019 tavasza

Szente Vajk - Legénybúcsú

Rendező: Szente Vajk
Bemutató: 2019

Forrás: Játékszín

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.