Ismertette a 2018/19-es évad műsortervét a József Attila Színház

2018. május 20. 11:18 - Malik Andrea

A József Attila Színház 4 nagyszínpadi, egy stúdió- és egy beavató színházi bemutatóval várja közönségét a 2018/19-es évadban. Az új darabok között találhatunk musicalt, zenés vígjátékot és szerelmes históriát is, így a már megvásárolható bérletek előadásai között mindenki megtalálhatja a számára legizgalmasabbat.

jozsef_attila_szinhaz_evad_20182019_1.jpgÉvadismertető sajtótájékoztató a József Attila Színházban (Fotó: Kállai-Tóth Anett)

Az évad első premierje szeptember 29-én lesz, a nagyszínpadon Dennis Martin „A pápanő” című musicaljét láthatjuk majd Hargitai Iván rendezésében. A X. században játszódó történet arra a kérdésre keresi a választ, hogy van-e joga egy nőnek szembemenni a társadalmi konvenciókkal, és a gyerekszülés és háztartásvezetés helyett a tehetsége kamatoztatását, a karriert választani?

A stúdióban lesz látható október 12-től Márai Sándor „A gyertyák csonkig égnek” című regényéből készült előadás, melynek színpadi változatát Pozsgai Zsolt írta, a rendező pedig Csiszár Imre. A darab két férfiról szól, akik egykor barátok voltak, ám az élet messzire sodorta őket egymástól. Most végre előttük áll egy egész éjszaka, hogy tisztázzanak minden múltbéli sérelmet.

jozsef_attila_szinhaz_evad_20182019_3.jpgVerebes István, Nemcsák Károly és Telihay Péter (Fotó: Kállai-Tóth Anett)

December 8-án Rejtő Jenő „Vesztegzár a Grand Hotelben” című regényéből írt zenés vígjáték kerül bemutatásra, megint csak a nagyszínpadon. A rendezői székben a József Attila Színházban először alkotó Szente Vajk foglal helyet, Hamvai Kornél, Darvas Benedek és Varró Dániel jegyzik a színpadi változatot.

Január 26-án Gerhart Hauptmann „Naplemente előtt” című darabját Verebes István rendezi. A modernkori „Lear király”-ként emlegetett mű egy öregember fiaival való konfliktusát mutatja be, melynek hátterében látszólag a szerelem áll, ám a cselekmény előrehaladtával kiderül, hogy kevésbé nemes indokok húzódnak meg a háttérben. A bemutató a nagyszínpadon lesz.

jozsef_attila_szinhaz_evad_20182019_4.jpgÉvadismertető sajtótájékoztató a József Attila Színházban (Fotó: Kállai-Tóth Anett)

Az évad utolsó premierje március 9-én Szép Ernő „Lila akác” című szerelmes története. Tóth Manci, a primadonnának készülő varrónő, és Csacsinszky Pál édes-bús románca a nagyszínpadon lesz látható, a rendező Telihay Péter.

A beavató színház ebben az évadban Moliére "Tartuffe" című darabjával bővíti kínálatát. A József Attila Színház továbbra is fontosnak tartja, hogy színpadán bemutatkozási lehetőséget biztosítson a határon túli magyar színházaknak, így lesz ez a következő évadban is. A „Feketeszárú cseresznye” című darab pedig vendégjátékra indul, júniusban több alkalommal Erdélyben lesz látható.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.