11 bemutatóval várja nézőit a 123. évadban a Vígszínház

2018. május 01. 17:16 - Jasinka Ádám

Május 1-jén, a Vígszínház születésnapján, az épületnél összegyűlt rajongók, érdeklődők előtt ismertette Eszenyi Enikő, a színház igazgatója, hogy milyen bemutatókkal készülnek a következő, sorban 123. évadra. A teátrum három játszóhelyén 11 új darabot láthat majd a közönség, köztük több ősbemutatót, egy a színház számára írt fekete komédiát, monodrámákat és két film színpadi változatát is.

vigszinhaz_123evad_3.jpgA társulat (fotó: Jasinka Ádám/Deszkavízió)

Az új évad legelső bemutatója Charlie Chaplin nagy hatású alkotása, A diktátor lesz, melyből Eszenyi Enikő rendezésében készül a nagyszínpados előadás.

2018. október

Vígszínház
Charlie Chaplin - A diktátor
Chaplin legnagyobb hatású műve mélyen humanista alkotás. Hol kíméletlenül szatirikusan, hol a bohóctréfa eszközeivel oldja fel sok millió ember szorongását. A színész felejthetetlen bajusza, legendás cipője, keménykalapja, mozdulatai mindenki emlékezetébe beleégtek.
Rendező: Eszenyi Enikő
Főbb szereplők: ifj. Vidnyánszky Attila, Szilágyi Csenge, Lukács Sándor, Hajduk Károly, Wunderlich József, Király Dániel, Ember Márk, Gados Béla, Zoltán Áron
Stáb: Antal Csaba (díszlet), Pusztai Judit (jelmeztervező), Kovács Adrián (zeneszerző), Vecsei H. Miklós (író)

Pesti Színház
Mihail Bulgakov - Bíborsziget
Bulgakov zenés szatírájában egy színházi társulat bemutató készül. A Jules Verne álnéven publikáló fiatal író opuszát, a Bíbor szigetet szédületes energiával próbálja a társulat. Az előadásban kitör a vulkán, amikor a főpróbán megjelenik a cenzor.
Rendező: Hegedűs D. Géza
Főbb szereplők: Kern András, Orosz Ákos, Hegyi Barbara, Józan László, Puzsa Patrícia, Fesztbaum Béla

Házi Színpad
Pass Andrea - A vándorkutya (ősbemutató)
Minden hétvégén más család gondoskodik Vándorkutyáról. Imádják a gyerekek, de minden szülő másképpen fogadja. Hiszen Vándorkutya mindent lát! És mindent kiszimatol! Pass Andrea ezt a fekete komédiát a Vígszínház számára írja és rendezi.
Rendező: Pass Andrea
Főbb szereplők: Halász Judit, Majsai-Nyilas Tünde, Tar Renáta, Karácsonyi Zoltán, Gilicze Márta, Hirtling István m.v., Petrik Andrea m.v., Jászberényi Gábor m.v.

vigszinhaz_123evad_2.jpgFotó: Jasinka Ádám/Deszkavízió

2018. december

Vígszínház
Molnár Ferenc - Liliom
A magyar drámairodalom egyik legnagyobb remekműve Molnár Ferenc "Lilioma". Julika és Liliom szívszorító legendája 110 éve hódítja meg a világ színpadait.
Rendező: ifj. Vidnyánszky Attila
Főbb szereplők: Hajduk Károly, Szilágyi Csenge, Orosz Ákos, Waskovics Andrea, Zoltán Áron

Pesti Színház
Henrik Ibsen - John Gabriel Borkman
A korrupt, önző bankár bukása után az áldozat szerepében tetszeleg. Gátlástalanul átgázol feleségén, volt szerelmén, barátján. Elvesztett hitelét, megtépázott hírnevét próbálja visszaállítani. Ám lehet-e utólag elégtételt venni a tönkretett életekért?
Rendező: Valló Péter
Főbb szereplők: Hegedűs D. Géza, Hegyi Barbara, Börcsök Enikő, Lukács Sándor, Vecsei H. Miklós, Balázsovits Edit

Házi Színpad
Fábián Péter, Benkó Bence és Király Dániel - Kozmikus magány (ősbemutató)
Fiatal alkotók írnak a Vígszínház számára új darabot. Mitől válhat élhetővé a közösség számára egy élhetetlen bolygó? Az izgalmas, zenével teli sci-fi a Vígszínház és a K2 független társulat közös előadása, melyet a színház fiatal színművésze rendez.
Rendező: Király Dániel
Főbb szereplők: Szántó Balázs, Ember Márk, Csiby Gergely, Piti Emőke, Gilicze Márta

2019. március

Vígszínház
John Cassavetes - Premier
A világhírű amerikai rendező, John Cassavetes lenyűgözően bensőséges vallomása színházról, a színészi létezésről. Hol tragikusan, hol szellemesen vezet be ebbe a titkokkal teli világba. A filmből készült színpadi változat Magyarországon először a Vígszínházban lesz látható.
Rendező: Szász János
Főbb szereplők: Eszenyi Enikő, Hegedűs D. Géza, Börcsök Enikő

Pesti Színház
Bertolt Brecht - Baal
Brecht költői darabjában egyszerre beszél a művészetről és a szerelem pusztító erejéről. A zseniális költői tehetséggel megáldott Baal örök lázadó. Az előadás rendezője a zene, a tánc és a mozgás nyelvén szólítja meg a nézőket.
Rendező: Horváth Csaba
Főbb szereplők: Wunderlich József, Ember Márk

Házi Színpad
Majgull Axelsson - Nem vagyok Miriam! (ősbemutató)
Meddig tarthatjuk magunkban a kimondhatatlant, melyekről hallgatni kényszerülünk? Az Auschwitzot megjárt Miriam hosszú évtizedek után felfedi titkát. A világhírű svéd regény Péterfy Gergely átiratában, Igó Éva főszereplésével mutatkozik be a teátrumban.
Rendező: Kincses Réka

Egyelőre dátum nélküli Házi Színpados bemutatók:

Kertész Imre - Kaddis a meg nem született gyermekért
Ezzel az előadással tiszteleg a Vígszínház Kertész Imre, Nobel-díjas író emléke előtt. A Kaddis című regényét Lukács Sándor tolmácsolja.

Kornis Mihály - Kádárné balladája
Milyen egy nagyember árnyékában élni, és tanúja lenni a történelemnek anélkül, hogy részt vennénk benne? Tragikus és ironikus monológ Kádár Jánosné szájából Kútvölgyi Erzsébet előadásában.
Rendező: Telihay Péter

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.