Én megpusztulnék, ha nem lennének nők - Ember Márk a Portré vendége volt

2018. április 30. 9:41 - Malik Andrea

Tegnap este került adásba az RTL Klubon látható Portré című műsor 450. adása, melyben Barabás Éva a Vígszínház művészével, Ember Márkkal beszélgetett. Az interjú során természetesen szóba került az „Oltári csajok”, a zene és az is, hogy a fiatal alkotó miért törte meg a családi hagyományt a tanulmányaiban.

portre_ember_mark_1.jpgEmber Márk (Fotó: RTK Klub)

A 25 éves fiatalember szülei civil munkájuk mellett (édesapja orvos, akit márciusban társadalmi tevékenységéért Érdemérem Díjjal tüntettek ki) a Magyarországi Szerb Színházban foglalkoznak színészettel, így Márk számára ismerős volt ez a közeg, sőt már a középiskola alatt nagyon tudatosan készült a későbbi egyetemi felvételire. A szerb kéttannyelvű általánosban családja ismertsége miatt nehezen találta a helyét, ezért végül a Vörösmarty Mihály Gimnáziumban érettségizett.

A zenével és a hangszerekkel viszonylag későn került kapcsolatba, 12 évesen látott édesanyjával egy előadást a Radnótiban, ahol az egyik színész klarinétozott, így a klasszikus majd a jazz klarinét lett az első hangszer, amelyen megtanult játszani. Ezt követte a tambura, a szaxofon, a gitár (mert ez nagyon menő volt a csajoknál, mint ahogy a haját is azért növesztette meg, hogy jobban tetsszen a lányoknak), de a zongorával, a nagybőgővel és a harmonikával sem lehet zavarba hozni. „Slamasztika” nevű zenekara, amely egyéves fennállása alatt jelentős rajongótáborra tett szert, a Színműre való bekerülése miatt oszlott fel. Mesélt arról is, hogy azokat a zenészeket és együtteseket kedveli, akiknek van mondanivalójuk, kedvencei közé tartozik a Quimby, az Esti Kornél és a Hiperkarma.

portre_ember_mark_2.jpgEmber Márk (Fotó: RTK Klub)

Ha üzenhetne valamit kamaszkori énjének, akkor azt mondaná, hogy legyen bátrabb, mert most úgy érzi, hogy az a tudatos kontroll, ami jellemezte, sokszor feszélyezte, és emiatt nem élt meg minden pillanatot megfelelően. Elmondta azt is, hogy fél a felesleges dolgoktól, legfőképp attól, hogy egyszer ő maga is felesleges lesz. A beszélgetés végén szóba került Michl Julival való kapcsolata is, amiről elmondta, hogy szorosabb, mint egy barátság.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.