Áldozatok csatája, ahol nincs esély a győzelemre

2018. április 17. - Jasinka Ádám

A Papírvirágok, Egon Wolff pszichothrillere az 1970-es évek Latin-Amerikájának egyik legnépszerűbb drámája volt, a történetében két ellentétes világ, ellentétes társadalmi osztály találkozik egymással és kezd olyan csatába, melyből egyik fél sem távozhat győztesként. A darabot Sztárek Andrea rendezésében április 25-től láthatjuk a Spirit Színházban.

papirviragok.jpgFotó: Spirit Színház

Eva (Perjési Hilda) egy magányos, emlékeinek élő, elvált asszony, aki egyik nap beenged saját otthonába egy csavargót. Sneci (Szalay Bence) kiszámíthatatlan fickó, aki kihasználja a másik fél gyenge pontjait és uralkodni kezd felette. A férfi szépen lassan saját ízlésének megfelelően alakítja át a csendes, polgári otthont és annak tulajdonosát is.

A Papírvirágok egyszerre rajzolja meg egy pszichotikus személyiség hűvös portréját, miközben az emberi kapcsolatok dinamikáját is vizsgálja. Szól a társadalmi különbségekről, az élet és a halál különböző megközelítéséről, vágyakról, túlélésről és a szánalomról is.

Forrás: Spirit Színház

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.