Júniusban látható utoljára a Top Dogs a Katonában

2018. április 13. - Malik Andrea

Június 25-én látható utoljára a Katona József Színházban Urs Widmer Top Dogs című drámája, amelyről nyugodtan kijelenthetjük, hogy az alatt a 16 év alatt, amióta folyamatosan műsoron van, kultikus előadása lett a színháznak. A Bagossy László által rendezett darab számos vendégjátéka mellett 415 alkalommal volt látható a Kamrában.

top_dogs_1.jpgElőadásfotó a Top Dogsból (Fotó: Lehotka Judit Zolka)

A svájci író hősei kirúgott topmenedzserek, akik nagyon fiatalon jutottak nagyon magasra, és a történetek ellenére is minden erejükkel azon vannak, hogy ott is maradjanak. Ehhez nyújt számukra segítséget az a „crash-tréning”, ahová a volt munkáltató, az empatikusnak mutatkozó multi küldi őket. Az outplacement során az a cél, hogy megerősítsék a letört menedzserek önbecsülését, ismét piacképessé alakítsák a személyiségüket, és persze az is, hogy elszántsággal és harci kedvvel felvértezve visszavezessék őket a munkaerőpiac kíméletlen világába.

top_dogs_2.jpgElőadásfotó a Top Dogsból (Fotó: Lehotka Judit Zolka)

„A Top Dogsban nyolcan vagyunk, és minden színésznek mást jelent a darab. (…) Úgy tűnik, csak a halál vesz ki ebből az előadásból, de lehet, hogy még az sem” – nyilatkozta Fekete Ernő 2016-ban a nol.hu-nak, hiszen elképzelhetetlennek tartotta, hogy az emblematikussá vált darab valaha is lekerüljön a repertoárról. Játszótársai többször változtak az évek során, most Tóth Ildikó, Ónodi Eszter, Rajkai Zoltán, Rezes Judit, Szabó Győző, Vajdai Vilmos és Takátsy Péter lesznek partnerei az utolsó tréningeket.

top_dogs_3.jpgElőadásfotó a Top Dogsból (Fotó: Lehotka Judit Zolka)

Júniusban három előadás is lesz, amelyekre kiemelt helyár lesz érvényes, ez 15.000 forint lesz. A bevételt a Katona József Színház teljes egészében az Ódry Árpád Művészotthon működésének támogatására ajánlja fel. Az intézmény idős művészeti dolgozók részére létesült, akik számára elsősorban a békés, nyugodt otthon megteremtése, egészségügyi ellátás biztosítása és közösségi élet megteremtése a cél. Ha tehetitek, járuljatok ehhez hozzá, és nézzétek meg az utolsó előadások egyikét, #menjetekszinhazba.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.