Kortárs abszurd tragikomédia Horváth Illés rendezésében

2018. március 29. 9:14 - Malik Andrea

Április 20-án mutatják be a Pesti Magyar Színházban Lőrinczy Attila Balta a fejbe című Shakespeare parafrázisát. Hogy miért is emlegetjük egy kortárs magyar darab kapcsán Shakespeare-t? Az angol mesterre jellemző drámai történetvezetésen kívül az általa gyakran használt versformában íródott a szöveg, mely izgalmasan ötvözi a magas irodalmi kifejezéseket a jelenkor nyers és olykor trágár szlengjével.

baltaafejbe_reklam3.jpg

A rendezői székben az a Horváth Illés foglal helyet, aki maga is a színház társulatának tagja. Nem ez a fiatal alkotó első rendezése, az ő nevéhez fűződik a „Köztársaság” című dráma bemutatása is, amely a Zsámbéki Színházi Bázison valósult meg. Horváth János Antal jegyzi dramaturgként a produkciót, ők ketten a Pesti Kitérő elnevezésű rendezvénysorozat életrehívói is.

A főszerepben Vilmányi Benett lesz látható, akit sokan a Terápia című sorozat harmadik évadából ismerhetnek, ebben egy fiatalkorú bűnözőt alakít, így nem áll távol tőle majd Richárd karaktere. Partnerei lesznek többek között Hámori Ildikó, Kovács Zsolt, Csarnóy Zsuzsa, Takács Géza és Gáspár Kata is.

baltaafejbe_olvasoproba5.jpgVilmányi Benett (Fotó: Juhász Éva)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.