A Macskadémon - albérleti revü a Kálmán Imre Teátrumban

2018. március 15. 10:22 - Malik Andrea

Március 16-án kerül sor az Operettszínház új játszóhelyén, a Kálmán Imre Teátrumban, a Macskadémon című „horror vígoperett” bemutatójára. A szöveget Karafiáth Orsolya jegyzi, aki elmondása szerint a karaktereket a környezetében élőkről mintázta, a főhősnő megformálásakor pedig saját emlékeket és élményeket is beleszőtt a történetbe. A darab zeneszerzője, Bella Máté, sokféle stílusból merített, minden szereplőnek saját zenei világot álmodott meg. 

macskademon_hir1.jpgA Macskadémon szövegkönyve (Fotó: Gordon Eszter)

A rendezői székbe ezúttal Göttinger Pál, a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház főrendezője ül, akinek ez az első munkája az Operettszínházban, ám korántsem ismeretlen számára a műfaj, hiszen 2008-ban színre vitte a Mágnás Miskát is a Csokonai Nemzeti Színházban.

A cselekmény egy harmincas lányról, Orsiról (Peller Anna) szól, aki új albérletbe költözik, és ezzel együtt új szomszédokra is szert tesz. Máté bácsi (Faragó András), az öreg alkoholista, Bori néni (Oszvald Marika), a szerelemre éhes idős hölgy és András (Bálint Ádám), a depressziós újságíró mellett egy láthatatlan negyedik lakó is jelen van a lány életében, aki nem más, mint a titokzatos Macskadémon (Homonnay Zsolt/Szemenyei János). Feltehetőleg ő felel a sok katasztrófáért, ami Orsit folyamatosan kíséri, de ez igazából csak a darab végére nyerhet bizonyítást, szóval nézzétek meg, #menjetekszinhazba.

macskademon_hir2.jpg

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.