Két nap két bemutató a Vígszínházban

2018. március 01. 12:28 - Jasinka Ádám

A Lóvátett lovagok, a Hamlet, a Háború és béke, a Máglya és a Mondjad, Atikám! után újabb bemutató előadásához érkezett a Vígszínház. Ráadásul ezúttal két egymást követő napon két új darabot is megnézhet a közönség.

vig_premierek_marcius1.jpgA félkegyelmű főszereplői (fotó: vigszinhaz.hu)

Március 2-án, pénteken 19 órakor tartják az ifj. Vidnyánszky Attila rendezésében készült A félkegyelmű bemutatóját a Pesti Színházban. Az események helyszíne Szentpétervár és a 19. század végén járunk, amikor is a gazdagok és szegények közötti szakadék egyre szélesedik. Dosztojevszkij azonos című regényének színpadi adaptációja mindennapi életünket érintő témákat, kérdéseket hoz elő és próbál választ adni rájuk.

„A mi feladatunk ezeket a kérdéseket megtalálni, újrafogalmazni, kideríteni, hogy ma egyáltalán szükségünk van-e kérdésekre? Ki számít ma jó embernek? Mi számít ma erkölcsösnek? Mit jelent az, hogy álszentség? Milyen embernek kell lennünk egyáltalán a 21. században?" - nyilatkozta az előadás kapcsán ifj. Vidnyánszky Attila, aki idén a színház társulatának szavazata alapján megkapta a Ruttkai Éva-emlékgyűrűt.

vig_premierek_marcius3.jpgifj. Vidnyánszky Attila (fotó: MTI)

A félkegyelmű főszerepeit Vecsei H. Miklós, Petrik Andrea, Orosz Ákos alakítják, mellettük láthatjuk többek között Venczel Verát, Csapó Attilát, Wunderlich Józsefet és Király Dánielt is.

Március 3-án, szombaton 19 órakor pedig a Vígszínház újabb nagyszínpadi előadásának, az Egy éj a Paradicsomban bemutatóját tartják. Georges Feydeau egy őrülten vidám univerzum megalkotója. A színpadi hatás nagy szakértője ő, aki pontosan megfigyeli az emberi játszmákat és görbe tükröt tart azok elé. Az előadás helyszíne a címben is szereplő Hotel Paradicsom, ahol a megvadult nők és férfiak fejüket vesztve kergetik egymást és vágyaikat.

vig_premierek_marcius4.jpgEszenyi Enikő, Gilicze Márta és Hajduk Károly (fotó: MTI/Mónus Márton)

Az Egy éj a Paradicsomban rendezője Michal Dočekal, a prágai Nemzeti Színház igazgatója nem ismeretlen a Vígszínház közönsége számára, az ő nevéhez kötődik ugyanis a Bűn és bűnhődés és a Mikve is. Legújabb munkájának főszerepeit Hajduk Károly, Eszenyi Enikő, Seress Zoltán, Kern András alakítják, mellettük pedig láthatjuk majd többek között Lukács Sándort, Gilicze Mártát, Szilágyi Csengét és Ember Márkot is.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.