A hattyú nyílt próbáján jártunk az Örkényben

2018. február 24. 16:04 - Malik Andrea

Március 24-én az Örkény Színház újabb bemutatóra készül, Molnár Ferenc komédiáját Polgár Csaba állítja színpadra Szabó-Székely Ármin dramaturg felfrissített szövegével. A mai nyílt próbán több jelenetet is láthattunk a készülő műből.

ahattyu_nyilt_proba_1.jpgTenki Réka, Csákányi Eszter és Mácsai Pál (Fotó: Horváth Judit)

A darab ősbemutatója 1920-ban volt, két évvel az I. világháború után, tehát a Monarchia ideje alatt játszódik. Az ekkor már nemzetközi ismertségű író az arisztokrácia mindennapjaiba engedi betekinteni a nézőt. Beatrix (Csákányi Eszter), a trónfosztott dinasztia feje rájön, hogy egy előnyös házasság révén visszaszerezheti családja régi dicsőségét, ezért azonnal mesterkedésbe kezd, amint a trónörökös látogatást tesz náluk. Alexandrának (Tenki Réka) azonban nem sikerül Albert (Ficza István) figyelmét felkeltenie, ezért Beatrix tervének megvalósításához kénytelen a fiait tanító Miklóst (Nagy Zsolt) is felhasználni.

ahattyu_nyilt_proba_2.jpgPolgár Csaba (Fotó: Horváth Judit)

Az Izsák Lili tervezte díszletből még nem sokat láthattunk, és a jelmezekről is csak annyit tudtunk meg, hogy a praktikusság helyett az esztétikum a fő szempont megalkotásuknál, de így is sejthető, hogy izgalmas látványvilágra számíthatunk. A színészek remekül működnek együtt, Csákányi Eszter és Mácsai Pál (Jácint, Beatrix bátyja) kettőse ütős poénokat szállít majd, Nagy Zsolt karaktere azonnal elnyeri a nézők szimpátiáját, és Ficza István is pont annyira fenséges, amennyire egy folyton alvó trónörököstől ez elvárható. Ha tehetitek, váltsatok rá jegyet, #menjetekszinhazba.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.