Száz városlakó olvasta fel a különleges Pesti Erzsi meséjét

2018. február 12. 17:19 - Jasinka Ádám

Az egy éven át tartó összművészeti-közösségi programsorozat, a Pesti Erzsi Százszor Szép egyik első állomásaként 100 pesterzsébeti lakos hangján elevenedik meg Pesterzsébet mesébe szőtt története.

szazhangmeseje.jpg

Február 13-án 18 órakor a Csili Művelődési Központ mutatja be a "100 hang meséje" című előadást. Jeli Viktória író-dramaturg írta meg Pesti Erzsi meséjét, azt a történetet, hogy hogyan nőtt ki egy szép, fiatal lány testéből ez a csodálatos városrész. Valós történetek, dokumentumok, interjúk segítették a munkáját: a karakterek, történetszálak mögött létező személyek, megtörtént események állnak.

A mesét Pesterzsébet központjában elhelyezett konténerstúdióban olvasta fel száz lakos, a hanganyaghoz pedig egy dokumentarista némafilm is készült, melyet a Pesterzsébeti Közgazdasági Szakgimnázium tanulói egy több hónapon át tartó workshopon készítettek el Nagy Katalin dokumentumfilm-rendező vezetésével.

A Csili Művelődési Központ megnyitásának 100. évfordulójára készült gyönyörű és megrázó mese színházi bemutatójának rendezője Schermann Márta. Az előadásban a hangjátékon és filmen felül fontos szerepet kapnak helyi lakosok és profi színészek, táncosok is.

Szereplők: Pesterzsébet lakói, Boros Lászlóné, Bukta Evelin, Dávid Anikó, Góbi Rita, Katona János, Kelemenné Farkas Zsuzsanna, Kovács Ernőné, Marosiné Benedek Ildikó, Richterné Szekeres Ildikó, Schermann Márta, Schrem Rudolf, Takács Ramóna, Csili Népdalkör

Alkotók: Jeli Viktória (író), Árvai György (hangtervező), Nagy Katalin (filmrendező), Garai Judit (dramaturg), Schermann Márta (rendező)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.