Az ősbemutató után 80 évvel ismét színpadon Molnár Ferenc vígjátéka

2018. február 09. 10:27 - Jasinka Ádám

Molnár Ferenc művei több évtizeddel megjelenésük után nem csak könyv, hanem színpadi előadás formájában is népszerűek. Az idei színházi évadban több helyen is találkozhatunk az általa írt darabokkal, hamarosan pedig két újabb színház is felveszi repertoárjára az író egy-egy alkotását.

delila_hir.jpg

Március 9-én, péntek este lesz a Delila című előadás premierje a Centrál Színházban. Molnár Ferenc bűbájos vígjátékának ősbemutatója nyolcvan évvel ezelőtt ugyanebben az épületben - az akkori Pesti Színházban volt.

A történet főszereplője Virág úr (Stohl András), egy vidéki csárda tulajdonosa, aki hatalmas összeget nyer, ezzel felkelti beosztottjának, Ilonkának (Trokán Nóra) érdeklődését. Így Virág úr felesége, Marianne (Balsai Móni) a démoni Delilához méltóan kénytelen a női rafinéria teljes arzenálját bevetni, hogy ne engedje férjét a nő karmai közé.

Az előadás rendezője, Puskás Tamás elmondta: „Elképesztő a hajlandóságunk az öncsalásra. Ebben az édes, ötletes, furcsa, rövid kis történetben az a gondolat vonzott, hogy semmi nem lehet a miénk, amiért nem dolgozunk meg. Sok kísértés ér minket az életben, amiktől hajlamos az ember olykor kicsit megbolondulni. A Delilában a feleség kitartással és bölcsességgel visszarántja a férjét a földre és megmenti a házasságát. Ez a darab arra tanít minket, hogy jobb, ha elfogadjuk a valóságot, mert amit meg tudunk nyerni belőle magunknak, csak az a miénk”.

Szereplők: Stohl András (Virág), Balsai Móni (Marianne), Trokán Nóra (Ilonka), Magyar Attila (a csapos), Ódor Kristóf (vőlegény), Cserna Antal (ügyvéd), Uri István (ingatlanügynök), Vári-Kovács Péter (autóügynök)

Alkotók: Bagossy Levente (díszlettervező), Szakács Györgyi (jelmeztervező), Tim Mascall (világítástervező), Baráthy György (dramaturg), Barkovics Zoltán (szcenikus), Fodor Marianna (súgó), Kele Gábor és Vida Gábor (ügyelő), Hajós Eszter (rendezőasszisztens), Puskás Tamás (rendező)

Bemutató: 2018. március 9., péntek 19 óra (Centrál Színház)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.