Átadták a Highlights of Hungary díjait

2018. február 02. 12:36 - Jasinka Ádám

Idén ötödik alkalommal díjazták a különleges kulturális, társadalmi és művészeti kezdeményezéseket. A Highlights of Hungary mostani válogatásában 55 kreatív projekt kapott jelölést, melyekre január végéig az interneten lehetett szavazni. A február 1-jén este, a Katona József Színházban megtartott rendezvényen díjat kapott a szavazás első tíz helyezettje, valamint kiosztottak három különdíjat is.

highlights2.jpgA jelöltek és díjazottak (fotó: Talabér Géza)

A díjátadó az egyik jelölt, a Tünet Együttes produkciójával kezdődött. Cuhorka Emese és Fahidi Éva adott elő Sóvirág című táncszínházi előadásukból. Ezt követően az est házigazdája, Juhász Anna bemutatta a jelölteket, és a róluk készült összeállításokat.

highlights4.jpgA Füri Zenetér produkciója (fotó: Talabér Géza)

A díjátadás előtt egy újabb fellépő következett: színpadra érkezett a szintén jelölt Füri Zenetér Puskás Peti vezetésével. A dalközi gyerekei a Margaret Islandtől énekelték a "Veled minden" című számot. Ezután egyesével színpadra hívták a legjobb tíz kezdeményezés képviselőit és a három különdíjast. A legtöbb voksot, így a nagydíjat a házilag barkácsolt BMX-park, a győri Tailorland kapta. Az estet pedig a második helyen végzett Parno Graszt produkciója zárta.

highlights1.jpgAz első helyezett, a Tailorland megálmodója (fotó: Talabér Géza)

A Highlights of Hungary 2017 első tíz helyezettje:
1. Tailorland
2. Parno Graszt
3. Debrecen 2023 Európa Kulturális Fővárosa Brand Projekt
4. Gemenc film / Árterek világa
5. Vigyél Haza Alapítvány / Virtuális kutyaétlap
6. Random Trip
7. CCE // weCARE orvosi eszközprogram
8. Őrfi József / „Meseház” a Pilisben
9. Testről és Lélekről
10. Füri ZeneTér

A KPMG különdíjasa: Logiscool
A Kreatív különdíjasa: Nikon One // Magyarország természetföldrajzi tájai
A Marie Claire különdíjasa: MONDO
Kurátori díj: Göncruszkai Közösségi Méhészet

A Highlights of Hungary 2017 jelöltjeiről és magáról az eseményről minden további részletet megtalálhattok ezen a linken.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.