A héten lesz a Budaörsi Latinovits Színház legújabb bemutatója

2018. január 10. 18:30 - Jasinka Ádám

Az Alföldi Róbert rendezte A sötétség hatalma után újabb bemutatójához érkezik a Budaörsi Latinovits Színház. Január 13-án, szombat este lesz John Steinbeck világhírű, és az író számára Nobel-díjat hozó Egerek és emberek című művéből készült előadás premierje, melyben egy állatmenhelyen élő kutya is szerepet kapott.

egerek_es_emberek_kozli4.jpgFotó: Budaörsi Latinovits Színház, Borovi Dániel

A Budaörsi Latinovits Színház és a Gózon Gyula Kamaraszínház közös produkciója Berzsenyi Bellaagh Ádám rendezésében készül. A történet az 1930-as évek elején, a nagy gazdasági válság idején játszódik, amikor is vándormunkások járják az Egyesült Államokat. Az értelmes George és a bivalyerős, ám szellemileg visszamaradott társa, Lennie is munkát keresve sodródik tanyáról tanyára. Miközben az élet nem sok jót tartogat számukra. A két jó barát azon fáradozik, hogy megvalósíthassák közös álmukat. A világ és a benne élők azonban kegyetlenek.

egerek_es_emberek_kozli3.jpgIlyés Róbert (Lennie) és Böröndi Bence (George) (fotó: Budaörsi Latinovits Színház, Borovi Dániel)

"Az Egerek és emberek nem a bölcsen félreállók világa, hanem azoké, akik küzdenek; és, mint minden magára valamit adó küzdő, elbuknak a végén - de a bukásban nemesednek meg csak igazán, ekkor szikrázik fel a lelkükben a bátorság, az együttérzés; és utóbbi kettő összege, a szeretet" - írja Kovács Kristóf, a darab dramaturgja.

Ahogyan a könyvben, úgy a darabban is fontos szerep jut egy kutyának. Az előadás különlegessége, hogy élő állattal játszanak együtt a színészek, a kutya pedig a Budaörsi Állatmenhely egyik lakója lesz. Zorba számára, aki tizenhat hónapja került a menhelyre, a színház lesz az ideiglenes otthon, ám akárcsak a Budaörsi Állatmenhely többi lakója, ő is várja, hogy örökbefogadják.

egerek_es_emberek_kozli2.jpgA díszlet látványterve (fotó: Budaörsi Latinovits Színház, Borovi Dániel)

Szereposztás: Ilyés Róbert (Lennie), Böröndi Bence (George), Bregyán Péter (Candy), Dékány Barnabás (Curley), Páder Petra (Curly felesége), Chován Gábor (Slim), Szemán Béla (főnök), Széll Attila (Carlson), Brasch Bence (White), Stubnya Béla (Crooks)

Stáb: Berzsenyi Bellaagh Ádám (rendező), Hamvai Kornél (fordító), Soki (látvány), Zöldy Z. Gergely (jelmeztervező), Kovács Kristóf (dramaturg), Keleti András (zene), Virág Vivien és Tóth Márk (látványtervező-asszisztens), Juhász Gabriella (súgó), Barnet Mónika (rendezőasszisztens), Szabó Ágnes (társ-producer)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.