A magyar irodalmárok szerelmes történetei

Így viszik át ajánló

2017. december 31. 14:19 - Malik Andrea

Ma este mutatják be a Mozsár Műhelyben az Így viszik át című darabot, amely Nyári Krisztián Így szerettek ők kötetei alapján készült. A magyar irodalmi szerelmes könyvek legizgalmasabb darabjait feldolgozó előadás rendezője Erdeös Anna, aki eredeti és könnyen változtatható díszlettel, egyszerű jelmezekkel és három rendkívül tehetséges fiatal színművésszel dolgozott.

igyviszikat11.jpgAz előadás plakátja (fotó: mozsarmuhely.hu)

A cikk folytatása...

"Sok mindent megtapasztaltam magammal kapcsolatban" - interjú Pelsőczy Rékával

2017. december 29. 12:27 - Malik Andrea

Jövőre lesz 20 éve, hogy Pelsőczy Réka a Katona József Színház társulatához szerződött, ahol nem csak színészként számítanak rá, ő fogja rendezni a Kamra májusi bemutató előadását, az Ürgéket. Neve évek óta összefonódik az Orlai Produkciós Iroda előadásaival, ebben az évadban az élet.történetek.hu sorozat művészeti vezetőjeként hat monodráma színpadra állításán dolgozott. A nemrég állami kitüntetésben részesített művésznővel karácsony után beszélgettünk.

pelsoczy_reka_interju3.jpgPelsőczy Réka a Nóra - Karácsony Helmeréknél című darabban (Fotó: Horváth Judit)

A cikk folytatása...

Üvegfigurákba zárt világ

Üvegfigurák kritika

2017. december 28. 16:16 - Malik Andrea

December 16-án mutatták be a Radnóti Színházban az amerikai drámaíró, Tennesse Williams első sikerdarabját, az Üvegfigurákat. A szerző erősen önéletrajzi ihletésű műve ritkán került eddig Magyarországon színpadra, ám Valló Péter úgy vélte, hogy ezt a régi történetet nagyon jó volna újra elmesélni, mivel érvényességéhez nem férhet semmi kétség, ugyanis olyan szomorú emberi sorsokat mutat be, melyek a mai társadalmi viszonyokra is reflektálnak.

uvegfigurak3.jpgAz Üvegfigurák olvasópróbája (Fotó: Dömölky Dániel)

A cikk folytatása...

Kvíz: Felismered az előadásokat egy fotó alapján?

2017. december 27. 17:16 - deszkavizio

Egy fotó néha többet mond minden szónál. De vajon elég beszédesek az előadásokról készült fényképek? Rá lehet ismerni egy-egy díszletelemből, a jelmezekből vagy a színészekből, hogy melyik darab közben készültek? Teszteljétek tudásotokat és nézzétek meg, felismeritek-e a népszerű, jelenleg is futó előadásokat csupán egy fotó alapján! Jó szórakozást és jó játékot kívánunk!

kviz_fejlec1.png

A cikk folytatása...

Összezárva egy őrült rajongóval

Kritika a Tortúra című előadásról

2017. december 26. 17:19 - Jasinka Ádám

Megvan az előnye és a hátránya is annak, ha úgy ülsz be egy előadásra, hogy ismered azt a filmet és könyvet, ami alapján készítették. Egyfelől tudod, hogy milyen folyamatok zajlanak le a szereplők lelkében és milyen eseményeknek köszönhetően jut el a történet a végkifejletig, másfelől ez ad annyi biztonságot, hogy ha egykor tetszett a sztori, akkor nagy valószínűséggel nem fogsz benne csalódni.

tortura_1.jpgBalázs Andrea mint Annie (fotó: Nagy István Dániel/Karinthy Színház)

A cikk folytatása...

Bach Kata és Wunderlich József varázslatos szerelmi története

Háború és béke kritika

2017. december 25. 13:23 - Malik Andrea

A Vígszínház második nagyszínpadi bemutatója ebben az évadban Tolsztoj klasszikusa, a „Háború és Béke” volt. A darab rendezője az az orosz Alekszandr Bargman, aki 2017 februárjában a „Szentivánéji szexkomédiát” is színpadra állította, ez a Pesti Színházban fut folyamatosan.

haboru_es_beke1.jpgKirály Dániel, Bach Kata és Wunderlich József (Fotó: vigszinhaz.hu)

A cikk folytatása...

"Meg kell, hogy érezz valamit az illető lelkéből" - interjú Puska Judittal

2017. december 24. 20:27 - Jasinka Ádám

Novembertől december közepéig volt látható Puska Judit fotóművész "Színház feketén-fehéren" című kiállítása a Kaszásdűlői Kulturális Központban. A látogatók nem csak a különféle előadás- és portréfotókból nézhettek meg válogatást, hanem egy-egy fényképen keresztül bepillantást nyerhettek a kulisszák mögött zajló eseményekbe is. Puska Judittal beszélgettünk a színházi- és portréfotózásról.

puska_judit_interju4.jpgPuska Judit és Csufi (fotó: Garas Csilla)

A cikk folytatása...

7 előadás, amit télen feltétlenül meg kell nézned

2017. december 23. 13:32 - deszkavizio

Elérkezett az iskolások által már oly régóta várt téli szünet, amikor nem csak a diákoknak, de vélhetően a szüleiknek is több szabadidejük jut a közös programokra, így talán a színházi előadásokra is.

teli_darabok8.jpg

A teátrumok az évadok során a legkülönfélébb darabokat viszik színpadra, melyek közül nem egy télen, vagy pontosan a karácsonyi időszak alatt játszódik. Egy ilyen előadás pedig nem is lehetne máskor aktuálisabb mint az ünnepek környékén, ezért összeállítottunk belőlük egy válogatást.

A cikk folytatása...

Molnár Piroska: Tudtam, hogy operett primadonna leszek

2017. december 22. 13:56 - Malik Andrea

D. Tóth Kriszta „Elviszlek magammal” című beszélgetős műsorának Molnár Piroska volt nemrég a vendége. Egy levegővel fel sem lehet sorolni az elismeréseket, melyekben eddig részesítették, ám minden díjánál nagyobb megtiszteltetésnek tartja, hogy a Nemzet Színészének választották 2011-ben, hiszen a szakma legnagyobbjai emelték maguk közé.

molnar_piroska_dtk_interju.jpgMolnár Piroska (Fotó: Rózsavölgyi Szalon)

A cikk folytatása...

Megküzdöttek egymásért - Borbély Alexandra és Nagy Ervin

2017. december 20. 16:34 - Malik Andrea

Ma este 23:00-tól lesz látható a Lakástalkshow következő epizódja a VIASAT3-on, melyben Borbély Alexandra és Nagy Ervin lesznek Lovász László vendégei. A Katona József Színház két színművésze egy párt alkot évek óta, elmondásuk szerint nagyon megküzdöttek egymásért, és még ma is sokat dolgoznak kapcsolatukon.

ervinalexa1.jpgBorbély Alexandra és Nagy Ervin (Fotó: VIASAT3/Labancz Viktória)

A cikk folytatása...