Vágd zsebre az irodalmat!

Új zsebkönyvsorozat indul jövő tavasszal

2017. december 18. 1:06 - Jasinka Ádám

A Váci utca Budapest belvárosának talán legforgalmasabb utcája, ahol - legyen akár éjjel, akár nappal, hétvége vagy hétköznap - rengeteg ember sétál a kirakatok csábító fényében. December 17-én kora délután azonban nem csak a szokásos tömeggel találkozhattak a gyanútlan turisták. Az utcában található Pesti Színház bejárata előtt ugyanis nem sokkal fél három előtt már izgatottan várakozó rajongók kígyózva tekergő sora állt.

poket_kis.jpgZacher Gábor és Vecsei H. Miklós (fotó: Jasinka Ádám)

A színház aulájában könyvbemutatóval egybekötött sajtótájékoztatót tartott Vecsei H. Miklós, a Vígszínház fiatal színművésze, akit a publikum az Egynyári kaland és a Csak színház és más semmi című tévésorozatokból, valamint A Pál utcai fiúk című előadásból, és legújabb monodrámájából, a József Attila életét és költészetét feldolgozó Mondjad, Atikám!-ból ismerhet.

A sajtótájékoztató témája a fővárosban jövő tavasszal induló új olvasásnépszerűsítő akció, a POKET volt, mely a Sztalker csoport Vecsei H. Miklós és Grecsó Krisztián író, költő nevével fémjelzett kezdeményezése. 2018 márciusától Budapest csomópontjain könyvautomatákat helyeznek el, amelyekből egyetlen bankkártyaérintéssel, azaz készpénzforgalom nélkül, 990 forintért bárki hozzájuthat kortárs és klasszikus irodalmi művekhez. Okostelefon méretű, minőségi, mégis olcsó zsebkönyvekhez.

Galéria a sajtóeseményről (fotó: Jasinka Ádám)

"Értékes és érdekes műveket fogunk eljuttatni az olvasókhoz, megfizethető áron és minél könnyebben elérhető módon. Értékes és érdekes pillanatokkal szeretnénk kitölteni a közlekedés üresjáratait" - mondta Vecsei H. Miklós a sajtóeseményen, aki a tájékoztató után tartotta legújabb verseskötetének, a Soliloquor bemutatóját. A kötetből származó teljes bevételt a POKET-re fordítja a fiatal színész.

A jövő márciusban induló zsebkönyvsorozat első darabjai közt megtalálhatjuk A Pál utcai fiúkat (Molnár Ferenc), az Utas és holdvilágot (Szerb Antal), az Ady Endre éjszakáit (Krúdy Gyula), az Egy őrült nő naplóját (Csáth Géza) és egy Dés László által szerkesztett Eszterházy Péter-válogatást is.

A kötetek elsődleges célközönsége a budapesti tömegközlekedést használó emberek sokasága, de a kezdeményezés távlati tervei között szerepel, hogy a POKET-eket eljuttatják fesztiválokra is, ahol a magyar regények angol nyelvű fordításait is meg lehet majd vásárolni. A köteteket pedig mind egy-egy nagykövet fogja népszerűsíteni. Az első követek Lábas Viktória, Geszti Péter, Zacher Gábor, Rudolf Péter és Dés László lesznek.

Még további információkat a poket.info-n találhattok majd.

Ha tetszett a cikk, tarts velünk a Facebookon is!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.