Nem babazsúr a művészet

Ascher Tamás Háromszéken ajánló

2017. december 17. 12:29 - Malik Andrea

Péntek este volt a Pintér Béla rendezte Ascher Tamás Háromszéken c. előadás főpróbája, ma pedig a bemutatóra készül a társulat a Katona József Színházban. Mit lehetett előzetesen tudni a darabról? Máté Gábor nőügyeiről szól, néptáncol benne mindenki, valahogy reflektál a zaklatási botrányokra, és hogy remek színészek játszák majd a színházi világ ismert karaktereit, egyet akár ketten is egyszerre. Ezek alapján lehetett sejteni, hogy valami nagyon izgalmas dolgot láthatunk majd a színpadon, de a végeredmény még annál is zseniálisabb lett, mint amire sokan számítanak.

ascher_1.jpgKözépen Pintér Béla (Fotó: Horváth Judit)

A díszlet végtelenül egyszerű, a falakon színházi plakátok, itt-ott székek elszórva. Ebbe a miliőbe érkezik Bezerédi Zoltán, aki narrátorként vezeti majd végig a nézőt a történeten, méghozzá mondandóját rímekbe szedve, ez marad a kifejezési forma végig. A Katonavári Kaposa József Színház rendkívüli évközi társulati ülésére invitál minket, ahol az igazgató (Elek Ferenc és Thuróczy Szabolcs) kijelöl három alkotót, akik képviselik az intézményt egy lekötött romániai kurzuson.

ascher_2.jpgElek Ferenc és Thuróczy Szabolcs (Fotó: Horváth Judit)

Így indul útnak Ascher Tamás (Keresztes Tamás), Máté Gábor (Fekete Ernő) és Bezerédi Zoltán (ő az egyetlen, aki önmagát alakítja) a hátsó ajtajánál kicsit meghúzott Zasztavával Erdélybe. Természetesen semmi sem a tervek szerint alakul, nyárra egyetlen színész sem marad a színházban, akinek meg lehetne tartani a kurzust. Ám a neves színésznő, Tordán Léda (Jordán Adél), felkéri a magyar kollégákat, tartsanak vele, és járják be Háromszéket az ő verses-zenés önálló műsorával. A három férfi nem tud nemet mondani a gyönyörű Lédának, így hát mindenki felkerekedik, és nekivágnak az országútnak a már jól ismert Zasztavával.

Várnak még bőven izgalmak a nézőkre a darab során, nem árulunk el több részletet, mindenesetre az biztos, hogy remekül fog mindenki szórakozni a két órás előadás alatt. A jegyeket percek alatt elkapkodták már a februári időpontokra is, de január 15-től elérhetővé válik a Katona márciusi programja, véssétek be a naptáratokba, és #menjetekszinhazba.

Ha tetszett a cikk, tarts velünk a Facebookon is!

ascher_3.jpgBorbély Alexandra, Pálos Hanna, Enyedi Éva, Szirtes Ági és Jordán Adél (Fotó: Horváth Judit)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.