Angol királyné lesz Hernádi Juditból

2017. november 23. 16:51 - Jasinka Ádám

Karácsony előtt pár nappal debütál az Orlai Produkciós Iroda új drámája, James Goldman "Az oroszlán télen" című darabja Gállfi Lászlóval és Hernádi Judittal a főszerepben.

az_oroszlan_telen2.jpgSzikszai Rémusz, Schruff Milán és Hernádi Judit az előadás próbáján. (fotó: Takács Attila)

"Plantagenet Henrik, a nagy angol király hatalmas birodalmat épített, melyhez elfoglalta Franciaország nagy részét is. Karácsonyra összehívja családját, hogy rendelkezzen az ország jövőjéről. Összecsapásaik, a hatalomért folytatott harcuk, egymás kijátszására tett folyamatos kísérleteik vérre menően szellemes helyzeteket teremtenek, melyek egytől egyig a képzelet művei." - áll az ismertetőben.

az_oroszlan_telen1.jpgMészáros Máté és Ötvös András (fotó: Takács Attila)

A Szikszai Rémusz rendezte "Az oroszlán télen" bemutatója december 21-én lesz a Belváros Színházban. II. Henrik angol király szerepében Gállfi Lászlót láthatjuk, feleségét, Eleonóra királynét pedig Hernádi Judit alakítja. A darabot nagy sikerrel játszották a világ számos országában. Népszerűségét bizonyítja az is, hogy 1966-os ősbemutatója után két évvel már elkészült a filmváltozata Peter O'Toole-lal és Katherine Hepburnnel a főszerepben.

"Azoknak ajánlom az előadást, akiket érdekel, hogy mi van a hatalom mögött. Hogyan, milyen apróságon csúszhat el egy hatalmi játszma" - meséli Hernádi Judit. "Végig ott lesz a korona a színpad közepén egy üvegszekrényben, de fejre nem kerül. Csak arról lesz szó, hogy kinek a fejére kerüljön majd. Játszma, játszma, játszma, de semmi sem változik, minden marad úgy, ahogy volt. Ez speciel a mai világunkra is teljes mértékben igaz."

Az oroszlán télen

Szereposztás: Gálffi László (II. Henrik, angol király), Hernádi Judit (Eleonóra, angol királyné), Schruff Milán (Oroszlánszívű Richárd), Mészáros Máté (Geoffrey), Ötvös András (János), Szakács Hajnalka (Alais, francia hercegnő), Horváth Illés (Fülöp, francia király)

Stáb: Zöldi Gergely (fordító), Khell Zsolt (díszlet), Kiss Julcsi (jelmez), Csáfordi László (grafika), Skrabán Judit (a rendező munkatársa), Szikszai Rémusz (rendező), Orlai Tibor (producer)

Az előadást december 21-én, 22-én és 25-én, valamint január 1-jén, 4-én és 26-án este 7 órától láthatjuk a Belvárosi Színházban.

Ha tetszett a cikk, tarts velünk a Facebookon is!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.