Hat előadás, amit együtt nézhet a család

2018. május 24. - Jasinka Ádám

Május utolsó vasárnapja ünnepeljük itthon a nemzetközi gyermeknapot. Erre az alkalomra minden városban és településen rendezvényekkel, különféle játékokkal várják a gyerekeket. A színes szabadtéri programok mellett a színházakba is érdemes lesz ellátogatnia a családoknak, ugyanis több játszóhely is tematikus nappal, valamint a kicsiknek szóló előadásokkal várja a közönséget.

gyereknapi_ajanlo_7.jpg

Ezekből, az egész család számára szórakoztató és kellemes élményt nyújtó produkciókból válogattunk - nem csak gyereknapra ajánlva őket.

A cikk folytatása...

Fekete humor a Belvárosi Színházban Szabó Kimmel Tamással

Június 21-én tartja az Orlai Produkciós Iroda az évad utolsó premierjét a Belvárosi Színházban, Jez Butterworth fekete humorú darabját Göttinger Pál állítja színpadra. Az 50-es évek londoni művészvilágában játszódó történet az akkori klubélet és gengsztervilág összefonódását mutatja be, a Sohoban található Atlantic Club tulajdonosa, Ezra és feltörekvő sztárénekese, Silver Johnny életének izgalmas eseményeit követhetjük nyomon.

mojo_olvasoproba_2.jpgSzabó Kimmel Tamás (Fotó: Takács Attila)

A cikk folytatása...

Önkéntes segítők jelentkezését várják a "Színházak éjszakájára"

Szeptember 22-én kerül hetedik alkalommal megrendezésre a „Színházak éjszakája” elnevezésű rendezvény, amelyen 2018-ban több mint 30 budapesti színjátszóhely vesz részt. A szervezők önkéntes segítők jelentkezését várják, akik a következő feladatokban segítenék a programok lebonyolítását:

szinhazak_ejszakaja_onkenteskedes.jpg

A cikk folytatása...

Kiéleződik a jobb- meg a baloldal, és közben meg az egészséges életben ennek nem így kellene lennie - interjú Hámori Gabriellával

A Zsidó Művészeti Napok olyan színházi programokat kínál az érdeklődők számára, melyek legtöbbször csak a fesztivál alatt láthatók. ilyen lesz a "Nőnyugat" is, mivel az Örkény Színház előadását jó ideje nem láthatta a közönség, levették már a repertoárról. Most egy estére június 5-én új otthonra lelt a Hatszín Teátrumban. A darab történetéről és aktualitásáról Hámori Gabriellával beszélgettünk. 

hamori_gabriella_interju_1.jpgHámori Gabriella (Fotó: Nagy Gergő)

A cikk folytatása...

Voith Ági, Laklóth Aladár és Elek Ferenc is bemutatkozik a Spirit Színház jövő évadában

Hamarosan elérkezik az idei színházi évad vége, és egyre több teátrum ismerteti, milyen bemutatókkal, különleges kínálattál várják a nyári szünetet követően a nézőket. A Thália, a Vígszínház, az Operettszínház, a Nemzeti Színház, az Újszínház és a József Attila Színház után a Spirit Színház is leleplezte következő évadának premierjeit.

spirit_szinhaz_1819_evad_1.jpg

Hat magyarországi bemutatóval hirdette meg új, már a hetedik évadát a Spirit Színház. Perjés János, a színházközpont alapító-igazgatója elmondta, a premierek közül hatot a színház részére fordított többek között Ungvári Tamás, Csukás Márton és Csukás Barnabás. A régi sikerdarabok és ezen új darabok mellett repertoáron maradnak a Spirit Nyári Játékok alkalmával bemutatkozó előadások is.

A cikk folytatása...

Futball-mániába hajszolt fiatalokról, generációs problémákról szól a legújabb magyarországi ősbemutató

Magyarországon május 26-án láthatja először a közönség a nagy sikerű Poldark című kosztümös történelmi tévésorozatot is megalkotó angol írónő, Debbie Horsfield színművét, a Vörös ördögöket. A Tesla Teátrum idei évadának hetedik, és egyben utolsó bemutatójában négy fiatal lány között robbannak ki azok a konfliktusok, melyekkel nap mint nap együtt kénytelenek élni.

voros_ordogok_1.jpgFotó: Tesla Teátrum

A Vörös ördögök négy, közel egykorú lány története. Valaha egy gimnáziumi osztályba jártak, de szociális, társadalmi és anyagi helyzetük nagyon különböző. Vágyaik, céljaik. ambícióik meglehetősen beszűkültek, vagy egyáltalán nincsenek. Az egész generációjukat fojtogató reménytelenség hajszolja bele őket az egyetlen közös, mindent pótolni látszó, az együvé tartozás felemelő érzését ígérő futball-mániába.

A cikk folytatása...

Kerekasztal beszélgetés a Deszkavízió és a Hatszín Teátrum közös szervezésében

2018. május 21. - deszkavizio

Holnap este 19 órától lesz látható a Hatszín Teátrumban „A Grönholm-módszer” című darab, amely Jordi Garcelan drámaíró számára azonnal meghozta a nemzetközi ismertséget. A történet szerint négy pályázó, egy nő és három férfi, egy multinacionális cég középvezetői állásáért versenyez, amikor is közös interjún kell részt venniük. Ezen furcsábbnál furcsább feladatok elé állítják őket a láthatatlan HR-esek, melyek során felmerül a kérdés, mit hajlandóak megtenni azért, hogy kereskedelmi igazgató váljék belőlük?

a_gronholm_modszer_1.jpgBotos Éva, Simon Kornél, Vass György és Ficzere Béla (Fotó: Kortárs PR)

A cikk folytatása...

Május utolsó vasárnapján zenés irodalmi műsorral vár a Karinthy Színház

Május 27-én különleges eseménnyel, egy zenés irodalmi műsorral várja a Karinthy Színház nézőit. "A hinta és a tulipán" Karinthy Vera, a jól ismert író dédunokájának, és Bornai Tibor, a KFT együttes szerző-előadójának közös produkciója. Bornai több mint két évtizeden át Koncz Zsuzsa szerzője és zenei producere is volt, ezek a dalok finoman, lírai vonalakkal rajzolják meg életünk apró drámáit, a hétköznapi emberek csodálatos pillanatait.

hintaestulipan_1.jpgBornai Tibor és Karinthy Vera (fotó: Karinthy Vera)

Erről szól a Repülő ember, a Hinta és a tulipán (az előadás címadó szerzeménye), a „B” osztály című dal és még sok más szerzemény. A zenés irodalmi műsorban a két művész "társa" egy gitár lesz, és nem csak a hangokra, dallamokra, hanem a csendekre is érdemes lesz odafigyelnie a közönségnek május 27-én, 15 órától.

Szép, lírai pillanatokkal leszünk gazdagabbak, ha beülünk erre a különleges humorral átitatott műsorra, és úgy megyünk haza, hogy barátaivá váltunk Karinthy Verának és Bornai Tibornak, akik a Karinthy-szellemiség szárnyain lebegve valami emberit, valami közvetlent, valami igazit tudnak nyújtani a hallgatóságnak - áll az előadás ajánlójában.

Forrás: Karinthy Színház

"Nagyon intim és erős anyag lett, mert minden táncos száz százalékig érintett" - interjú Varga Kingával

A DART kortárs táncegyüttes művészeti vezetőjével

Május végén kezdődik a Zsidó Művészeti Napok, melynek egyik első produkciója a DART kortárs táncegyüttes előadása, a kimondottan a ZsiMüre készített Nesama lesz. A társulat által megalkotott darabot május 27-én, vasárnap este adják elő a Bethlen Téri Színházban. Ennek kapcsán beszélgettünk a DART művészeti vezetőjével, az előadás koreográfusával, Varga Kingával.

varga_kinga_interju_6.jpgVarga Kinga (fotó: ameliephoto.hu)

A cikk folytatása...

Ismertette a 2018/19-es évad műsortervét a József Attila Színház

A József Attila Színház 4 nagyszínpadi, egy stúdió- és egy beavató színházi bemutatóval várja közönségét a 2018/19-es évadban. Az új darabok között találhatunk musicalt, zenés vígjátékot és szerelmes históriát is, így a már megvásárolható bérletek előadásai között mindenki megtalálhatja a számára legizgalmasabbat.

jozsef_attila_szinhaz_evad_20182019_1.jpgÉvadismertető sajtótájékoztató a József Attila Színházban (Fotó: Kállai-Tóth Anett)

A cikk folytatása...