Gryllus Dorka mesélt az "Anna Karenináról" a Pura Poesiában

2018. július 17. - deszkavizio

Gryllus Dorka volt legutóbb Juhász Anna vendége a Pura Poesia harmadik részében, ahol beszélt arról, hogy újra elkezdte foglalkoztatni a színház, annak ellenére, hogy korábban inkább filmes színésznőnek tartotta magát. Élvezi, hogy nyugodtabb tempóban dolgozhat, kisebb nyomás hárul rá, illetve az is nagyon fontos számára, hogy az összes alkotó között közös a felelősség egy-egy előadás létrehozásakor. Ő játssza a Trojka Társulat áprilisban bemutatott „Anna Karenina” című előadásának címszerepét, mesélt a Soós Attilával, a darab rendezőjével való közös munkáról, a Kugler Art különleges terei adta megoldásokról, és szóba került az is, hogy a próba során a regény mely részeinek befogadása okozott számára nehézségeket. Az "Anna Karenina" legközelebb augusztus 4-én Szegeden, a Thealter Fesztiválon lesz látható.

Két új társulati taggal és négy új bemutatóval várja a közönséget jövőre a Centrál Színház

2018. július 16. - deszkavizio

Véget ért a kőszínházi évad és már javában tartanak a nyári fesztiválok. A fővárosi színházak jövő idénye pedig már majdnem teljesen összeállt, ezen a linken meg is találhatjátok a részleteket a különféle játszóhelyek új bemutatóiról. Ez a gyűjtemény bővül most a Centrál Színház premierjeivel.

central_evad18_6.jpgPataki Ágnes és Balsai Móni (fotó: Horváth Judit)

A cikk folytatása...

"A határidő jó múzsa" - interjú Patkós Mártonnal és Tasnádi Bencével

2018. július 15. - deszkavizio

Július 21-én kerül bemutatásra a 3K - Kaszásdűlői Kulturális Központ előtti téren Shakespeare legismertebb tragédiája a "Rómeó és Júlia" Dicső Dániel rendezésében. Tybaltot Patkós Márton, az Örkény Színház színművésze, Mercutiót pedig Tasnádi Bence, a Katona József Színház színművésze játssza. Velük beszélgettünk az előadás előtti munkáról. 

3k_romeo_es_julia_tasnadi_patkos_paros_foto_varady_nikolett_1.jpgTasnádi Bence és Patkós Márton (Fotó: Várady Nikolett)

A cikk folytatása...

Hegyi Barbara volt D. Tóth Kriszta vendége az "Elviszlek magammal" legutóbbi epizódjában

2018. július 14. - deszkavizio

Hegyi Barbara, a Vígszínház társulatának tagja, Jászai Mari-díjas színművész volt D. Tóth Kriszta vendége az „Elviszlek magammal” című műsor legutóbbi epizódjában. A színésznő beszélt azokról a nehézségekről, amik a pályája elején a hangja miatt érték, és arról is, hogy hogyan tudta ezt az adottságát tudatos építkezéssel a védjegyévé változtatni. Az is kiderül a beszélgetésből, hogy tulajdonképpen azt is a hangjának köszönheti, hogy megismerte Zoránt, aki miután hallotta a „Polip” című sorozatban szinkronizálni, megemlítette egy interjúban a nevét. Édesapja korai haláláról, az őt felnevelő és rá erősen ható nőkről, illetve lányáról, Roziról is mesél az interjúban.

"Színház nélkül az élet tulajdonképpen öncsonkítás lenne" - interjú Hegedűs D. Gézával

Július 27-én mutatják be a Szegedi Szabadtéri Játékok idei egyetlen prózai, nagyszínpados produkcióját, a "Rómeó és Júliát". Az előadás rendezője a Kossuth- és Jászai Mari-díjas érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, Hegedűs D. Géza, aki már negyvenöt éve a Vígszínház társulatának meghatározó színművésze. Többek között arról beszélgettünk, miért ezt a Shakespeare-művet választotta, könnyen állt-e össze a szereposztás és milyenek a próbák. A színész-rendező emellett mesélt a diákjaival közös munkáról, összefoglaltat a Vígszínházban töltött eddigi 45 évét, és beszélt a 30 éves "A padlásról" is, melyben jövőre lehet, hogy újra láthatja majd a közönség.

hegedus_d_geza_interju_foto_varady_nikolett_5.jpgHegedűs D. Géza (fotó: Várady Nikolett)

A cikk folytatása...

Jótékonysági árverésen keresi új gazdáját Matt B festménye

2018. július 13. - deszkavizio

A 11. Ördögkatlan Fesztivál szervezői idén harmadik alkalommal fogadnak hátrányos helyzetű gyerekeket, akik az 5 napos rendezvénysorozatra nyaralni érkeznek Baranya megyéből, Kákicsról.

A projektet civilek is támogathatják, kétféle módon:

  • adományokat fogadnak az Ördögkatlan Egyesület bankszámlaszámára (50800173-1526795, közlemény KÁKICS)
  • elárverezik Matt B festményét, melyet a tavalyi Katlanon készített, a liciteket július 15-ig tehetik meg az érdeklődők a 2m x 2m-es képre

katlanhir.jpg

Japán novellából, Shakespeare- és Csehov-műből készít előadásokat a Trojka Színházi Társulás

2018. július 13. - deszkavizio

Háromévnyi munkafolyamat után 2017 őszén társulati formában, állandó tagokkal kezdte meg működését a Trojka Színházi Társulás. A Trojka előadásait változatos helyszíneken láthatja a közönség: játszanak ugyanis lakásszínházban és kávéházi környezetben is. Jövőre több új bemutatóval és még izgalmasabb játszóhelyekkel készülnek.

troka_evad_1.jpgFotó: Bokor Krisztián

A cikk folytatása...

Az operett és a tánc veszi birtokba három napra a Budai Várat

2018. július 12. - deszkavizio

Június közepén jelentették be, hogy az idén hatodik alkalommal megrendezésre kerülő Budavári Palotakoncert már nem csak egyedi esemény, hanem háromnapos fesztivál lesz. A Vadász Dániel és Nacsa Olivér által életre hívott operettgála különlegessége, hogy kiemeli a színházi közegből, az előadások történetéből a klasszikus vagy éppen kevésbé ismert slágereket.

budavari_palotakoncert_1.jpgFotó: Gordon Eszter

A cikk folytatása...

"Nehéz elhinni, hogy ma Magyarországon 2018-ban így élnek gyerekek, felnőttek" - interjú Végh Ildikóval

2018. július 11. - Malik Andrea

2016-ban egyedülálló civil felzárkóztatási programot indított a Katona József Színház és az Autonómia Alapítvány egy Heves megyei roma közösségben, Szúcs-bányatelepen. A projektben résztvevő szakemberek és színészek heti rendszerességgel gyerek és felnőtt foglalkozásokat tartanak, amiknek célja a szegregátum lebontása, a közösség tagjainak társadalmi érzékenyítése és integrálása. A projekt vezetőjével beszélgettünk az eddig elért eredményekről, és az utolsó év terveiről. Interjú Végh Ildikóval. 

vegh_ildiko_interju_foto_varady_nikolett_1.jpgVégh Ildikó (Fotó: Várady Nikolett)

A cikk folytatása...

Pál András és a Kecskeméti Katona József Színház várja hétvégén a Kultkikötőben a nézőket

2018. július 11. - deszkavizio

A Kultkikötő negyedik hétvégéje is izgalmas programokat tartogat mind a négy helyszínén az érdeklődők számára. Balatonbogláron a zenéé és a régió boraié lesz végig a főszerep, a XIX. Jazz és Bor fesztiválon olyan elismert formációk lépnek fel, mint a Náray Erika Quintet, a Kaltenecker – Markó Duó vagy a Mörpava. A színház kedvelőit Pál András és a Kecskeméti Katona József Színház társulata várja majd.

Rozs Tamás és Pál András (Fotó: mostfeszt.hu)

A cikk folytatása...